latinica  ћирилица
23/04/2020 |  14:20 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

ОО СНСД: Мигрантски камп у Липи безбједносна пријетња

Мигрантски камп у Липи безбједносна је пријетња по грађане општине Босански Петровац, саопштио је Општински одбор СНСД-а, оцјењујући да је потребна промјена односа према мигрантској кризи.
Камп Липа - Фото: nezavisne novine
Камп ЛипаФото: nezavisne novine

- Сматрамо да је мигрантски камп у Липи безбједносна пријетња по грађане Босанског Петровца и да сви заједно морамо наставити нашу борбу против таквог рјешавања мигрантске кризе у БиХ - истиче се у саопштењу тог одбора.

Из ОО СНСД-а Босански Петровац наводе да ни епидемија вируса корона нити мигрантска криза "не познаје нацију и нису проблем само једног народа, већ проблеми свих грађана Босанског Петровца".

- Први проблем, пандемију корона вируса, побиједићемо поштујући све прописане мјере надлежних и уздржавањем од социјалних контаката. Други проблем, мигрантску кризу, са којом је суочена Европа, нећемо побиједити уколико се према њој будемо односили као и до сада - наводи се у саопштењу.

У новоотворени прихватни камп у српском селу Липа, између Бихаћа и Босанског Петровца, до сада је смјештено око 320 миграната из напуштених објеката и са улица овог града.