latinica  ћирилица
11/05/2020 |  13:46 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Прошић од власти УСК затражио гаранцију за сигурност

Начелник општине Босански Петровац Дејан Прошић рекао је Срни да је затражио данас од власти Унско-санског кантона да гарантују за безбједност становништву Босанског Петровца и мјеста у околини српског села Липе, због десетак провала у куће, крађа аутомобила и ситнијих крађа које су се догодиле након што је формиран мигрантски камп у Липи.
Дејан Прошић - Фото: РТРС
Дејан ПрошићФото: РТРС

Прошић је истакао да се провале и крађе дешавају на цијелој територији Босанског Петровца, али највише у селима Врточе и Пркоси, која граниче са селом Липа.

- Обично су мета напада изоловане куће у нашим селима, која су рјеђе насељена - прецизирао је Прошић.

Због тога, навео је он, међу грађанима Босанског Петровца влада страх због миграната и потребна је гаранција полиције за безбједност становника.

- Становници су у паници и забринути - рекао је Прошић и указао на то да није испоштовано обећање о контроли изласка и уласка мограната у камп у Липи.

Испред породичне куће у Босанском Петровцу украден је аутомобил "шкода", након чега је Данило Кецман, власник украденог возила, позвао све нивое власти - Унско-санског кантона, Федерације и БиХ - да спријече оваква дешавања.

- Свакодневни инциденти и сусрети с њима нису пријатни - рекао је Кецман Срни.

Мјештанин села Врточе Здравко Атлагић рекао је да мигранти у село долазе највише током ноћи.

- Има страха, сваку ноћ пролазе кроз село, најчешће у групама. Проваљују у куће - рекао је Атлагић Срни.