latinica  ћирилица
13/05/2020 |  14:35 ⇒ 19:57 | Аутор: СРНА

Шешлија: Болница Србија добиће мобилни рендген (ФОТО)

Вршилац дужности директора Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија рекао је након састанка са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем да је ова здравствена установа ријешила питање мобилног рендгена, који ће добити у наредном периоду, а који је неопходан за пружање здравствене заштите за све пацијенте и значајно ће олакшати посао и у редовном раду и у борби са вирусом ковид-19
Небојша Шешлија - Фото: РТРС
Небојша ШешлијаФото: РТРС

Шешлија је захвалио Вишковићу за посјету и подршку коју је пружио здравственим радницима у превенцији и борби са вирусом корона.

Он је Вишковића упознао о активностима које су спровођене у протеклом периоду, о поштовању мјера Републичког кризног штаба и прилагођавању рада Болнице свим тим препорукама.

Шешлија је рекао да тренутно у ковид болници имају једног пацијента из Гацка позитивног на вирус корона, који има средње тешку здравствену слику.

Он је напоменуо да су узети брисеви свим медицинским радницима који су били у контакту са зараженим и сви су негативни и враћени на посао у складу са препорукама ресорног министарства.

Шешлија је подсјетио да је прошле године у сарадњи са Владом Српске договорено да предузеће "Путеви Републике Српске" ријеши питање паркинга испред Болнице, али да то нису дозволили временски услови, па ће то питање бити ријешено у наредном периоду.

Он је истакао да се у периоду од око 60 дана, од када се у Болници "Србија" боре са ковид-19, ниједном није десило да здравствени радници имају проблем са недостатком заштитне опреме.

- Увијек смо имали довољне количине, а тренутно располажемо значајним количинама те опреме - истакао је Шешлија.