latinica  ћирилица
13/05/2020 |  15:20 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

У здравствени сектор уложено више од 100 милиона КМ (ФОТО)

Влада Републике Српске у протеклих скоро два мјесеца здравственом сектору Републике Српске дозначила је више од 100 милиона КМ за очување тог система и заштите људи, изјавио је данас премијер Српске Радован Вишковић.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Вишковић је рекао да се успјело у томе да свака здравствена установа у Српској има довољно капацитета и довољно опреме током епидемије вируса корона.

- То је оно на шта смо поносни - нагласио је Вишковић новинарима у Источном Сарајеву, након посјете Болници "Србија" и разговора са руководством те установе.

Наводећи да се на почетку епидемије јавила паника да нема довољно заштитне опреме, респиратора и болничких капацитета, али да је то успјешно ријешено, Вишковић је рекао да власт данас трпи критике због тога.

- Ако је то највећа критика овој власти за протеклих 60 дана, све то прихватам на себе као премијер - поручио је Вишковић.

Вишковић је рекао да га је руководство Болнице "Србија" данас упознало о проблемима и активностима у протеклих 60 дана.

- Разговарали смо и о томе шта треба радити као припрему за будући период јер вирус је ту, још није ишчезао. Струка још нема одговор када се то може десити - додао је Вишковић.

Он је додао да се, према неким информацијама, вирус корона може вратити на јесен, али да је све још непознаница.

- Ако би се вирус на јесен вратио, скупа са сезонским грипом, сигурно би био разорнији и јачи него што је сада - рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да здравствени сектор скупа са институцијама власти Републике Српске мора бити спреман и да прилагоди капацитете да заштити грађане и здравље људи, као што је то радио и до сада.

- Овдје у болници "Србија" је значајно да имају тај мобилни рендген који би им значајно олакшао њихове процедуре. Ми ћемо то завршити ових дана, да се иде у процедуру јавних набавки и да у што краћем року може да се испоручи тај рендген - најавио је Вишковић.