latinica  ћирилица
14/06/2020 |  22:02 ⇒ 15/06/2020 | 08:07 | Аутор: in4s.net

Амфилохије: Отац Мирчета позван у полицију, једини који треба да одговара сам ја

Митрополит црногорско приморски Амфилохије рекао је вечерас испред Храма Христвовог Васкрсења у Подгорици да је од њега и протојерерја Мирчете Шљиванчанина тражено да "разагнају народ са Храма".
Подгорица литија - Фото: СРНА
Подгорица литијаФото: СРНА

Амфилохије је то рекао након повратка испред Храма Христовог Васкрсења са протестне литије улицама Подгорице у којој је учествовало више хиљада грађана и коју је он и предводио.

- Да ли је Мирчета то могао да прихвати? Црква Божија је да сабира све људе и земаљске народе, да их мири, призива на слогу, љубав и помирење. Отац Мирчета је позван у полицију. Ја сам рекао инспектору да једини који треба да одговара сам ја - поручио је Амфилохије.

Након тога су окупљени грађани почели да узвикују "сви, сви".

- Тај инспектор је са тзв. Косова и рекао сам му да ми овдје бранимо светиње и на КиМ. Откуд им право, некрштеним владарима, да узимају светиње? Они су признали непостојећу државу тзв. Косово, одрекавши се срца Црне Горе за вријеме краља Николе. Значи, треба оца Мирчету сад у затвор зато што је тражио ово сабрање. Неће дочекати ниједна власт у овој земљи да ми разгонимо народ. Овај народ је сад слободан, послије 70 година и само неко ко је антинародан може да тражи да се народ одрекне слободе. Ако се ова власт одрекне овог безумља онда ћемо ми бити за њих, а ако не, онда ће ово бити злочин као кад су признали тзв. Косово - рекао је Амфилохије.