latinica  ћирилица
20/08/2020 |  13:12 ⇒ 19:22 | Аутор: N1

Додик: Став Српске исти; Нема задржавања миграната

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а, изјавио је за Н1 како Република Српска неће поштовати одлуку МУП-а Унско-санског кантона о забрани превоза миграната.
Милорад Додик (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Милорад Додик (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Он је рекао како ће надлежни у Српској и даље превозити мигранте до дијелова БиХ у коју желе да дођу, те је још једном потврдио да је став власти Српске да нема задржавања мигранта, као ни отварања сабирних центара за мигранте.

- Наша политика око миграната је позната и није ништа ново. Ми покушавамо, највише преко дојава грађана да сазнамо гдје се налазе мигранти, којим рутама се крећу. Не желимо да се они слободно крећу у Српској, те да врше притисак на становништво и разбојнички се понашају - рекао је Додик.

Он је појаснио како МУП Српске поступа са мигрантима које нађе на подручју Српске.

- Онда када их приведемо на једно мјесто, огранизујемо им превоз гдје желе да иду. Они иду у УСК. Како они из Бијељине не би ишли кроз Српску ми их превеземо тамо гдје желе. Неки иду у Сарајево, неки за Тузлу, учинимо им услугу. Понудимо им превоз да се не задржавају у Републици Српској - рекао је Додик.

Истакао је да постоји одлична реакција становништва када је ријеч о мигрантима.

- Сада је нека забрана. Шта мислите да смо ми узели и поставили забрану, читав свијет би се дигао око тога. Разумијем људе у УСК, али ми нећемо престати са нашом праксом да их превеземо гдје желе ван Републике Српске - навео је Додик.