latinica  ћирилица
02/09/2020 |  19:44 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Измјестити малољетнике без пратње

Оперативна група за управљање мигрантском кризом у Унско-санском кантону данас је донијела одлуке о измјештању из кантона малољетника без пратње, те о јачању капацитета кампа Липа и забрани пријема нових миграната у центре "Бира" и "Мирал".
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић истакао је након сједнице да ће сви мигранти који немају смјештај, стварају илегалне кампове или праве проблеме бити измјештени са овог подручја.

Према Ружнићевим ријечима, договорено је да надлежне инспекције у сарадњи са градским и општинским властима обезбиједе да буду физички обезбијеђени и затворени напуштени објекти како се мигранти не би могли усељавати у њих.

Он је додао да је договорено и да малољетници без пратње који се налазе у прихватним центрима у "Бири" и "Миралу" буду измјештени из Унско-санског кантона.

Министар здравља Унско-санског кантона Нермина Ћемаловић прецизирала је да је приједлог овог министарства да малољетници без пратње буду измјештени до 14. септембра, када дјеца крећу у школу.

Малољетници без пратње, којих у камповима има око 150, требали би да буду измјештени у прихватни центар "Дује", у општини Добој Исток, наводе федерални медији.