latinica  ћирилица
06/10/2020 |  10:44 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Народ у Српској највише вјерује полицији (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да је нова генерација полицајаца доказ Републике Српске да може, поред свих изазова, да се посвети школовању полиције којој народ у Српској највише вјерује.
Додик, Цвијановић, Вишковић и Лукач - Фото: СРНА
Додик, Цвијановић, Вишковић и ЛукачФото: СРНА

- Зато је ваша улога веома важна, да обезбиједите да овај народ има повјерења у вас. Ви сте најбољи међу нама, који успијевају да наше снове претворе у стварност, да Република Српска буде земља стабилности, да никоме не дозволите кршење закона, без обзира колико био високо позициониран - поручио је Додик кадетима, које је Министарство унутрашњих послова Српске промовисало у Центру за обуку у Залужанима.

Он је рекао да је много изазова са којима полиција треба да се бори, те поручио да ће се власти Српске потрудити да полиција има најбоље услове за рад.

- Ваша доброта мора да се осјети на сваком мјесту, али и строгоћа, јер не смије бити пропуста нигдје. Имамо велике наде у вас, кренули смо са овом академијом давно, раније су ваше колеге школоване и одлазиле на улицу, али вратили смо праксу да ви који упишете академију имате посао - истакао је Додик.

      View this post on Instagram

На овај догађај се увијек радо одазовем. Ово је велики дан за ове младе људе, будуће полицијске службенике, њихове породице, као и за Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Промоција 325 кадета 21. класе Полицијске академије и седме класе кадета за Специјалну антитерористичку јединицу.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 6, 2020 at 2:56am PDT

Напоменуо је да је Српска изгубила војску, али није и полицију, која треба да буде бедем у одбрани Републике Српске и њених вриједности, стабилности и мира.

Промоција кадета Јединице за полицијску обуку (Фото: РТРС)

- Чинићемо све да будете задовољни јер сматрамо да радите један од најважнијих послова у Републици Српској - нагласио је Додик.

Свечаности промоције 325 кадета присуствовали су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић