latinica  ћирилица
06/11/2020 |  10:07 ⇒ 10:07 | Аутор: СРНА

Синдикат здравства: Молба грађанима да се придржавају епидемиолошких мјера

Чланови Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске позвали су грађане да им дају шансу да сачувају здравствени систем, здравље становништва и пруже помоћ онима којима је неопходна, што неће бити у могућности ако се настави са породичним слављима, рођенданима и свадбама, журкама и приватним проводима усљед пандемије вируса корона.
УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

- Ако и даље значајан број вас одбацује маску и физичку дистанцу, веома брзо неће бити мјеста за ковид позитивне са тешким симптомима. Неће бити мјеста за хроничне болеснике и све друге који се свакодневно сусрећу с различитим обољењима - упозоравају из овог синдиката.

У саопштењу се наводи да је ситуација драматична, да су здравствени радници уморни, исцрпљени, многи и болесни.

- Помозите нам. Носите маску, држите дистанцу, не идите и не организујте никаква окупљања. Ваша маска и дистанца, чува вас, чува нас, чува здравствени систем, чува економију, чува Српску, па зар је толико тешко да испоштујете мјере. Бескрајно смо захвални свима који поштујете све епидемиолошке мјере - додаје се у саопштењу.

Из Синдиката здравства и социјалне заштите позивају Министарсто здравља и социјалне заштите, директоре Универзитетског клиничког центра Српске, болница и домова здравља, као и Републички штаб за ванредне ситуације да изнађу могућност да се са Завода за запошљавање позову здравствени радници као помоћ, да се додатно мотивишу запослени да би сви заједно побиједили ковид, сачували здравствени систем и грађане.