latinica  ћирилица
09/12/2020 |  16:49 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Неприхватљив СДП-ов приједлог измјена Устава

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да су уставне промјене које је предложио СДП потпуно неприхватљиве, да је начин на који су предложене непримјерен, а садржај неквалитетан и неприхватљив.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Бурсаћева је рекла да је СДП беспотребно и безуспјешно покушао да се стави у фокус интересовања јавности.

- Приједлози су потпуно неприхватљиви и непотребни - истакла је Бурсаћева новинарима.

Она је додала да се СНСД држи слова Устава и слова Дејтонског споразума.

- Овим покушавају да створе непожељну климу - рекла је Бурсаћева.

Осврћући се на најављену иницијативу Наше странке за смјену Савјета министара, Бурсаћева је рекла да је то приједлог опозиционе странке и да је иницијатива осуђена на пропаст.

Коментаришући иницијативу да се уведе диференцирана стопа ПДВ-а коју су подниједли посланици ПДП-а, Бурсаћева је рекла да је и та иницијатива неприхватљива и да се не би смјело улазити у распакивање система ПДВ-а у кризним временима када је финансијска стабилност веома угрожена.

"Привредне гране које су највише угрожене, а неке су потпуно угашене због пандемије, треба директно да буду подржане. Ако се веже подршка за ПДВ, он се плаћа на остварени промет и ако у некој туристичкој агенцији нема промета уопште, поставља се питање шта им помажете ако се смањује стопа", рекла је Бурсаћева.

Она је додала да нису сви угоститељи једнако угрожени и да се ПДВ "не би требао распакивати".