latinica  ћирилица
11/03/2021 |  12:42 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Додик - Ћурић: Требиње стабилна политичка заједница (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва Бих Милорад Додик изразио је задовољство због чињенице да је Требиње стабилна политичка заједница, да су формирани сви органи, усвојен буџет и да све функционише у најбољем реду, што је предуслов за рад на многим питањима.
Милорад Додик са руководством Града Требиње - Фото: РТРС
Милорад Додик са руководством Града ТребињеФото: РТРС

- Веома је јасно да су власти Републике Српске у континуитету подржавале многе пројекте овдје, радили смо заједно на стварању атмосфере за привлачење инвеститора, који овдје могу да запосле људе - истакао је Додик.

Он је рекао да му је драго да се завршава Духовни центар у Мркоњићима, за који су заједнички ангажована средства влада Републике Српске, Србије и локалне заједнице.

- Морамо да учинимо све да то завршимо у догледно вријеме, мислим да је то једна од важних питања које смо радили у овом времену. Обилазница је нешто што је планирано и што ће се дешавати - навео је Додик.

Он је додао да је прије два дана са предсједником Србије Александром Вучићем разговарао о аеродрому у Требињу, истакавши да нема одустајања од тог пројекта.

Додик је рекао да му је драго што је чуо да је Требиње лидер у погледу развоја пројеката подршке породици који су примјер свим локалним заједницама у Републици Српској.

- Више од 70 пројеката је реализовано у прошлој тешкој години. Мислим да је овдје ситуација стабилна, честитам градоначелнику за напоре које улаже, он је веома важан наш човјек у цијелом систему - рекао је Додик новинарима у Требињу.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је новинарима да је са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком разговарао о важним капиталним пројектима на подручју града, те о томе шта Требиње треба да уради да би било више спортских клубова у овом граду.

- Очекујемо у наредном периоду субвенцију и подршку српског члана Предсједништва да би што више људи дошло овдје, да би Требиње искористило капацитете - рекао је Ћурић новинарима у Требињу.