latinica  ћирилица
15/07/2021 |  07:26 | Аутор: СРНА

Опрезно у саобраћају због врућине

Саобраћај се јутрос одвија несметано на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, а из Ауто-мото савеза Српске савјетују возачима да због високе дневне температуре на дужа путовања крећу у раним јутарњим или вечерњим часовима, да возе опрезно и праве чешће паузе.
Бањалука -
Бањалука

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације магистралног пута Бијељина /Гојсовац/-Павловића мост у рејону граничног прелаза од 7.00 до 17.00 часова саобраћај ће бити успорен.

Због радова у тунелима Чемерно /Брод на Дрини два-Врба/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Стамболчић /Пале-Подграб/, измијењен је режим саобраћаја.

Због минерских радова на дионици магистралног пута Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома Рогушићи, општина Пале, сутра ће од 15.00 до 16.00 часова бити привремено обустављан саобраћај, два пута по пет до седам минута.

Измијењен је режим саобраћај због изградње мини-хидроелектране и постављена је привремена сигнализација на магистралном путу на дионици Котор Варош-Ободник.

Режим саобраћања измијењен је због санације клизишта на магистралном пута на дионици Добро Поље-Миљевина, као и због радова у тунелу "Угар", на магистралном путу на дијелу Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/.

Због радова на магистралном путу на дионици Руданка-Добој измијењен је режим одвијања саобраћаја на споју тог магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар", а предвиђено је да радови трају до 1. августа.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи од 8.00 до 15.00 часова радним данима саобраћај буде обустављан - у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања. Исто се односи и на дионицу регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци. Обустава нема викендом и у дане празника.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на дионицама путева: граница ФБиХ/Република Српска Каруше-Добој-ауто-пут-Бањалука-Приједор-граница Српске/ФБиХ Копривина, гранични прелаз ФБиХ/Република Српска Станић Ријека-граница Српске/ФБиХ Каруше, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, МИП Приједор- гранични прелаз Градина.

На магистралном путу, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалним путевима Пипери-Шибошница и Пипери-Лукавица од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се успорено, једном траком, због санације коловоза.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица одвија наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном траком. Једном траком, због активираних клизишта, саобраћа се и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због реконструкције регионалног пута на дионици Језеро-Шипово саобраћај ће повремено бити обустављан од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу на дионици Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

У току су радови у тунелима Иван и Црнаја /Тарчин-Јабланица/ због чега се од 20.00 до 5.00 часова саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова на мосту на дионици ауто-пута А-1 Сарајево сјевер-Подлугови саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Због реконструкције силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, на ауто-путу А-1, саобраћа се успорено, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања