latinica  ћирилица
10/08/2021 |  11:13 ⇒ 11:15 | Аутор: РТРС

Почела обука за 1.500 наставника за примјену STEAM лабораторија

На Природно-математичком факултету у Бањалуци данас је почела обука наставника средњих школа из предмета из STEAM области.
Почела обука за 1.500 наставника за примјену STEAM лабораторија (Фото: Министарство образовања) -
Почела обука за 1.500 наставника за примјену STEAM лабораторија (Фото: Министарство образовања)

Наиме, педесет средњих школа у Републици Српској опремљено је са STEAM лабораторијама у оквиру пројекта “Табла“ који Министарство просвјете и културе Републике Српске реализује у сарадњи са организацијом “Спасимо дјецу“, те уз подршку Агенције за међународни развој (USAID).

Током маја и јуна су одржане обуке за око 85 наставника – мастер едукатора ментора који ће наредних дана обучавати око 1.500 наставника из 50 средњих школа.

Обуке за наставнике су организоване регионално и биће завршене у наредне двије седмице како би наставници били обучени за употребу STEAM лабораторија до почетка нове школске године.

Министарка Наталија Тривић, која је данас присуствовала званичном почетку репликационе обуке, поручила је да ће STEAM опрема омогућити квалитетнију наставу из предмета из математике, инжењерства, умјетности и технологије и допринијети модернизацији наставног процеса, учинити час занимљивијим и омогућити ученицима лакше усвајање знања и вјештина.

Обуку организује Републички педагошки завод Репунлике Српске.