latinica  ћирилица
11/08/2021 |  16:01 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Не смирују се пожари у Херцеговини; Најкритичније у Билећи (ФОТО/ВИДЕО)

Не смирују се пожари у Херцеговини. Данас је најкритичније у Билећи, у селу Мириловићи, гдје је ватра запријетила кућама.
Пожар у Херцеговини - Фото: СРНА
Пожар у ХерцеговиниФото: СРНА

У послијеподневним сатима се поново активирао пожар и уз магистрални пут Билећа - Требиње, али и у селу Орах. На терену су билећки и требињски ватрогасци. Очекује се дејство хеликоптера у вечерњим сатима.

Фото: Херцег ТВ

Нема одмора за билећке ватрогасце и мјештане села Мириловићи и Орах. Након нешто лакшег јутра, када је ситуација била под контролом, у послијеподневним часовима пожарне линије у Мириловићима су на свега стотинак метара од кућа и имовине.

Уз билећке ватрогасце даноноћно су на терену и требињске колеге, али и велики број волонтера, мјештана, који дежурају уз локализоване пожарне линије у селу Орах и код манастира Добрићево.

Фото: СРНА

У послијеподневним часовима, када временски услови дозволе, дејствоваће поново хеликопер Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Изузетно високе температуре ваздуха, јак вјетар, велика количина дима отежавају гашење. Ситуација је непредвидива и неизвјесна. Оно што је сигурно пред гасиоцима је још једна бесана ноћ.