latinica  ћирилица
19/11/2021 |  07:05 | Аутор: СРНА

Јутарња магла успорава саобраћај

Магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама, уз ријечне рокове и у вишим крајевима, измјене у саобраћају актуелне су на путевима на којима се изводе радови, а на граничним прелазима нема дужег чекања, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионици пута од Шипова ка Купресу /Новом селу/ планирана је потпуна обустава саобраћаја од 11.30 до 14.30 часова због минирања стијенског материјала.

Почела је реконструкција дијела магистралног пута, од Орахове ка Врбашкој, који води према граничном прелазу Градишка, али још нема потпуне обуставе, већ се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Из АМС-а напомињу да је на овом путном правцу, Драксенић-Врбашка и даље актуелна забрана саобраћаја за теретна моторна возила, а алтернативни правац је Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Због радова на магистралном путу Ламовита-Ивањска, односно од Верића до Ивањске, саобраћај је потпуно обустављен у времену од 7.00 до 18.00 часова и преусмјерава се на привремену обилазницу, локални пут дионица Ламовита-Бистрица.

На дионицама магистралног пута Лончари-Брчко, у рејону Крепшића и Вршани-Бијељина, рејон Чађавице, саобраћај се због радова од 7.00 до 16.00 часова одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Мостар-Невесиње, Котор Варош-Ободник, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Стамболчић /Пале-Подграб/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница.

Измијењен је режим вожње на магистралном путу Руданка-Добој од моста Руданка до тунела Путниково брдо два због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "пет це".

Због деминерских радова долази до повремених обустава на дионицама магистралних путева Брод-Оџак /мјесто Клакар Доњи/, Дервента-Подновље /Горњи Божинци/ и у Војковићима, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Улица Равногорска/.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Шипово-граница са ФБиХ, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб, а због активираних клизишта, возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Проходна је дионица Подградци-Мраковица на регионалном путу Водице-Врбашка.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезнија вожња и да учесници у саобраћаја поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У Федерацији БиХ се на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

За данас и сутра од 7.00 до 22.00 часа планирана је обустава саобраћаја на регионалном путу Какањ-Високо. Путничка возила ће се преусмјерити на локалну обилазницу, а теретна на ауто-пут Какањ-Високо.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Радови су актуелни на путним правцима Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Кладањ-Тузла /у близини каменолома у Ступарима/, Немила-Жепче /Желеће/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.