latinica  ћирилица
14/06/2022 |  12:06 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Вишковић: Власти Српске опредијељене за европски пут

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је током данашњег разговора са гувернером Јонских острва /Периферија Јонска острва/ Роди Цагаропулу опредијељеност Владе и политичког руководства Српске за европски пут, нагласивши да се под изговором испуњавања услова за пријем у ЕУ, често покушава мијењати уставна структура БиХ.
Састанак са гувернерком Јонских острва Цагаропулу - Фото: РТРС
Састанак са гувернерком Јонских острва ЦагаропулуФото: РТРС

- Власти Републике Српске отворене су за дијалог на путу европских интеграција, с обзиром на јасно исказану вољу придруживања ЕУ, али исто тако очекују равноправно уважавање аргумената и позиције Републике Српске - рекао је Вишковић.

Током састанка размотрене су и могућности за унапређење међусобне сарадње у области економије, културе и туризма, а представници Јонских острва позвани су у узвратну посјету Републици Српској, гдје би били у прилици да представе своје туристичке и привредне потенцијале, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У срдачном и конструктивном разговору, размијењене су информације о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ, са посебним освртом на процес европских интеграција.

Са гувернером Цагаропулу, која је својевремено обављала дужност потпредсједника Европског парламента, разговарано је о процесу европских интеграција, као и изазовима са којим се БиХ и Републику Српска суочавају на том путу.

Премијер Српске Вишковић борави у вишедневној посјети Грчкој, а данас се састао и са градоначелницом Крфа Меропи Идреу.