latinica  ћирилица
15/07/2022 |  13:15 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Производни програм ТР Братунац представљен Околићу и Веселом (ВИДЕО)

Технички ремонт Братунац углавном је извозно орјентисан, а могао би више да производи и за домаће тржиште. Прекретница би могла бити посјета замјеника министра Мирка Околића, представника Оружаних снага и команданта ЕУФОР-а генерал-мајора Антона Веселија. Разговарано је о могућностима сарадње и коришћења Ремонтовог програма за потребе Оружаних снага
ТРЗ Братунац - Фото: РТРС
ТРЗ БратунацФото: РТРС

Власник компаније Славен Ристић са сарадницима представио је данас гостима производе ове компаније.

Ристић је рекао да је компанија презентовала своје основне производе, прије свега мултифункционална борбено возило деспот и вихор.

- Та борбена возила су развијена и произведена у нашој компанији и веома су интересантна за тржиште. Већ је 15 деспота у служби Министарства унутрашњих послова Републике Српске и изванредно су се показали и то повећава интересовање за тим возилима - каже Ристић.

Околић је рекао да до сада није било никакве сарадње Министарства одбране и Еуфора са овом фирмом и истакао да је ова посјета прекретница која треба да омогући ту сарадњу.

- Оцијењено је да сарадња министарства са намјенском индустријом и међусобна сарадња намјенских фирми није на потребном нивоу. За БиХ је битна та сарадња јер намјенска индустрија може да произведе много више за домаће тржиште, али уз нашу помоћ, и за извоз - нагласио је Околић.

Он каже да намјенска индустрија уз подршку Министарства може да производи знатно више и да тиме уплаћује и већа средства у буџет који користе Оружане снаге БиХ.

Весели је захвалио за пријем рекавши да ова посјета не представља контролу производње.

- Занимљиво је овдје чути једну успјешну причу. Као дио наше сарадње са Оружаним снагама БиХ жељели смо да видимо ову фирму и могућности њеног развоја и доприноса развоју цијеле зеље. Желимо остварити сарадњу која би довела до успјеха ове компаније што би користило цијелој заједници - поручио је Весели истакавши да ће бити још посјета у циљу успјешније и конкретније сарадње.