latinica  ћирилица
17/07/2022 |  18:42 ⇒ 18/07/2022 | 07:04 | Аутор: РТРС

Додик у тродневној посјети Израелу: Састанци са званичницима и патријархом Теофилом (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик стигао је у тродневну посјету Израелу током које ће имати низ значајних састанака са представницима ове државе.
Милорад Додик -
Милорад Додик

- Израел је за Републику Српску одувијек био пријатељска држава, с чијим народом дијелимо страдалничку прошлост - објавио је Додик на Твитеру.

Током тродневне посјете Додик ће посјетити Меморијални центар Јад Вашем, састати се са израелским званичницима и предсједавајућим Свјетске ционистичке организације Јаковом Хагуелом.

Додик ће сутра посјетити Меморијални центар мученика Холокауста и јунака Јад Вашем, те се састати са министром финансија Израела Авигдором Либерманом.

У уторак, 19. јула, српски члан Предсједништва БиХ састаће се са Његовим блаженством патријархом јерусалимским Теофилом Трећим, те посјетити цркву Светог гроба.

Предвиђено је да се Додик сусретне и са министром за питања Јерусалима и насљеђа Зеевом Елкином.

Истог дана Додик ће се састати и са предсједавајућим Свјетске ционистичке организације Јаковом Хагуелом који ће му додијелити признање.

Током посјете Израелу Додик ће присуствовати и вечери коју приређује Хаим Бибас, предсједник Федерације локалних власти у Израелу и градоначелник Модина, града побратима са Бањалуком.