latinica  ћирилица
24/07/2022 |  10:18 ⇒ 19:50 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Писмо конгреса Бошњака у функцији скретања пажње са мрачног имиџа БиХ (ВИДЕО)

Поводом писма Конгреса Бошњака упућеног америчким званичницима, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су острашћени, тенденциозни и безобразни навикли да виком и галамом праве притисак на сваког странца да би им испунили унитаристичке политичке жеље и снове о БиХ у којој Срби и Хрвати климају главом и пузе пред њиховим политичким амбицијама.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је рекла да је, нажалост, та њихова приватизација што домаћих, што појединих страних институција знала и успјети.

На питање Срне да прокоментарише писмо које је извршни директор Конгреса Бошњака Сјеверне Америке Селма Порчо упутила званичницима САД, а у којем, како је навела, захтјева да предсједници Српске забране улазак у Америку и да је ставе на листу за блокирање и откажу све заказане састанке са њом, Цвијановић је предложила дотичној Порчо да пише америчким институцијама да забране улазак њеним политичких перјаницама које су у својој политичкој или дипломатској каријери дијелили пасоше радикалним екстремистима који су овдје одсијецали главе и имали везе са сваким терористичким актом у свијету.

- Нажалост, такви још раде у институцијама БиХ. И још крстаре свијетом и мотају се по институцијама многих држава само с једним циљем да причају против Републике Српске и њених званичника - рекла је предсједница Српске.

Цвијановић је истакла да је у функцији заштите тих појединаца и скретања пажње са тог мрачног имиџа БиХ и ова писанија Конгреса Бошњака.