latinica  ћирилица
02/09/2022 |  11:22 ⇒ 16:49 | Аутор: РТРС

У Српској 72 новозаражених, преминуле двије особе

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 172 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 72 особе.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Ради се о 34 мушкарца и 38 жена, од којих је четворо млађе, 38 средње и 30 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 22 особе су из Бањалуке, 12 из Бијељине, осам из Фоче, седам из Вишеграда, по двије из Вишеграда, Лакташа, Пала, Српца, по једна из Градишке, Гацка, Дервенте, Зворника, Источног Новог Сарајева, Невесиња, Новог Града, Новог Горажда, Петровца, Сокоца, Трнова, Угљевика, Челинца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцу и жени старије животне доби из Градишке и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 118.165 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 6.504 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 438.859 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 119, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у осталим болницама 60. На респиратору су четири особе (Универзитетски клинички центар Републике Српске).