latinica  ћирилица
17/09/2022 |  16:16 ⇒ 16:57 | Аутор: srpskainfo.com

Тубак: Нећемо подржати Шаровића, како је посијао, тако ће и жети

Нећемо подржати Мирка Шаровића, кандидата опозиције за члана Предсјендиштва БиХ, иако смо и ми дио опозиције и снажно подржавамо све друге опозиционе кандидате, поручио је Горан Тубак, предсједник ПДП-а у Челинцу.
Горан Тубак - Фото: Screenshot
Горан ТубакФото: Screenshot

Тубак је и сам кандидат опозиционог ПДП-а за Народну супштину Републике Српске и актуелни одборник ове партије у Скупштини општине Челинац.

Он каже да из одлуке челиначког ПДП-а да не подржи Шаровића, не треба извлачити никакве закључке о тобожњем расколу у опозицији.

- Није то у питању, таман посла. Ми ћемо подржати и Јелену Тривић за предсједницу Републике Српске и све друге кандидате опозиције, само Шаровића нећемо, јер он то није заслужио - рекао је Тубак за Српскаинфо.

У питању су, како иситиче, рачуни из прошлости.

Тубак подсјећа да је до прољећа 2018. године био предсједник Општинског одбора СДС у Челинцу и члан Главног одбора ове странке.

- Вукота Говедарица је, као предсједник СДС, тада распустио наш општински одбор, била је то неправда, али Мирко Шаровић, кад је постао предсједник СДС-а, није ту неправду исправио - каже Тубак.

Након распуштања ОО СДС Челинац, већина чланова Општинског одбор је прешла у ПДП, тврди Тубак, који је данас предсједник Општинског одбора ПДП-а.

- Шаровић нема нашу подршку, народски речено, како је посијао, тако ће и пожети - категоричан је Тубак.