latinica  ћирилица
17/09/2022 |  21:08 | Аутор: СРНА

Додик: Народ је снага СНСД-а

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Рогатици да је СНСД партија која има снагу којом се може супроставити свим изазовима и пријетњама који долазе, те да ту снагу црпи из народа.
Рогатица-трибина - Фото: СРНА
Рогатица-трибинаФото: СРНА

Додик је на предизборном скупу у Рогатици рекао да су у овој локалној заједници урађени битни пројекти, те да је најважнији будући пројекат - сачувати радна мјеста, што ће, како је навео, бити тешко усљед економских угрожавања која долазе.

Он је констатовао да је добра посјета трибини СНСД-а у Рогатици заслуга начелника те општине Милорада Јагодића, који је са Владом Републике Српске урадио одличне послове.

- Зато се овдје увијек осјећам добро. Овдје су урађене важне ствари за локалну заједницу - рекао је Додик.

Он је поручио да ће у будућности бити реализовани пројекти који ће обезбиједити више радних мјеста која ће бити сигурна.

- За то ће требати доста напора. Требаће политичка стабилност и хармонија, и на локалном и на републичком нивоу - рекао је Додик.

Додик је истакао да СНСД-у снагу дају чланови и симпатизери, напомињући да ова странка не да Републику Српску ни за шта, те да је никада није издао.

- Када су ми рекли да ћу имати проблем ако одем и свједочим за /првог предсједника Републике Српске Радована/ Караџића и /некадашњи начелник Главног штаба ВРС Ратка/ Младића, ја сам опет отишао и свједочио и бранио њихову улогу. Мирко Шаровић није отишао - указао је Додик.

Он је рекао да је СНСД све вријеме показивао и доказивао да је народна и национална партија.

- Ми никада нисмо одустали од тог националног предзнака и никада нећемо одустати - поручио је Додик.

Носилац листе СНСД-а за Предстванички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три Радован Вишковић рекао је да се у сваком мјесту у Српској појављује чиста образа, јер је са позиције предсједника Владе давао допринос развоју свих локалних заједница.

- У општини Рогатица ми смо имали добру сарадњу са локалном влашћу. Све што је локална власт тражила, ми смо реализовали и тако ће бити и убудуће - рекао је Вишковић.

Вишковић је позвао грађане да 2. октобра гласају за пројкте, а не за политичаре.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам Љубиша Ћосић истакао је да је људима потребна национална самосвијест која се зове Република Српска.

- Само тада можемо сачувати народ, ако имамо Републику Српску која је слаба, која губи атрибуте државности губимо и народ, нашу дјецу и неће нас више бити овдје. А, ако нас нема овдје, нема ни Рогатице, ни Источног Сарајева ни Републике Српске - истакао је Ћосић и додао да ће се у наредном периоду радити на поновном укључивању Рогатице у састав града Источно Сарајево.

Кандидат за Народну скупштину Републике Српске из Рогатице Синиша Јанковић истакао је да је СНСД водио и води одговорну политику, а као разлог своје кандидатуре навео је жељу да се глас источног дијела Републике Српске чује и у парламенту Српске.

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Жељка Вукашиновић истакла је да је Република Српска од свог постанка пред различитим изазовима, те да њени грађани не морају бринути за будућност све док је на власти СНСД.