latinica  ћирилица
17/09/2022 |  21:32 ⇒ 21:35 | Аутор: СРНА

Ђокић: Наставак борбе за социјалистичку идеју и бољу Српску

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је вечерас у Теслићу да ће наставити своју борбу за бољу Републику Српску и социјалистичку идеју, која подразумијева веће плате, пензије, издвајања за систем борачко-инвалидске заштите, подстицаје.
Ђокић у Теслићу - Фото: СРНА
Ђокић у ТеслићуФото: СРНА

Ђокић је предизборном скупу рекао да се у Теслићу још једном, по ко зна који пут, потврђује приврженост грађана СП, која овдје има дубоку традицију и у којој је дубоко усађен осјећај социјалистичког система вриједности, који ова партија дуже од двије деценије његује.

- За нас борба за социјалистичку идеју значи борбу за напредак и развој Републике Српске, за бољу Српску. Кад кажемо бољу - то значи желимо и осигураћемо веће плате, пензије, издвајања за систем борачко-инвалидске заштите, веће подстицаје за привреду и, посебно, пољопривреду, више новца за потребе образовања, здравство, као и за различите видове социјалне подршке грађанима, област науке, културе, друштвени дјелатности битних за свако друштво - рекао је Ђокић.

Он је навео да, како би то могло да буде осигурано, мора бити испуњен важан циљ који је постављен - економски развој Републике Српске, који мора бити већи из године у годину.

- Претходних година много смо урадили, развијали нашу економију, обезбиједили много средстава за све потребе, али желимо више. Зато је за нас економски раст и развој приоритетан циљ и задатак. То значи много нових инвестиција, како домаћих, тако и иностраних. У привлачењу инвестиција лежи могућност да ојачамо економију - рекао је Ђокић.

Он каже да су у Теслићу остали видљиви резултати, на које је веома поносан.

Недељко Јовић, носилац коалиције СП-НДП-СНП из Изборне јединице два за Парламентарну скупштину БиХ, рекао је да желе да у Теслићу потврде да ће СП освојити директно мандат у Парламентарну скупштину, гдје ће се залагати за јаку и стабилну Српску.

- Водићемо политику мира, стабилности и економског напретка и просперитета Републике Српске јер циљ јесте да покушамо да доведемо што више страних инвестиција, како овдје у Теслићу тако и у цијелу Републику. Само са снажном економијом Републике Српске можемо стварати боље услове за све грађане Теслића и Републике - рекао је Јовић.

Кандидат СП-а на Народну скупштину из Изборне јединице пет Срђан Тодоровић рекао је да ова партија потпуно консолидовала одбор у Теслићу и да у ове изборе улази потпуно спремна.

- Грађанима Теслића смо понудили младе, образоване, вриједне и енергичне људе који само могу да допринесу бржем и бољем напретку ове општине на добробит свих грађана - рекао је Тодоровић и додао да је увјерен да ће социјалисти у Теслићу остарити добре резултате.

Предсједник Општинског одбора СП Теслић Жарко Јовић рекао је да је у протекле двије године у овом одбору направљена смјена генерације са тенденцијом да ствари у своје руке преузимају млађи људи.

- Слиједећи ту политику ми смо на овим изборима кандидатовали четворо младих образованих људи који имају довољно политичког искуства да се могу носити са тешким временом у коме живимо - рекао је Јовић.