latinica  ћирилица
25/09/2022 |  19:59 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Очекујемо директан мандат у Изборној јединици осам

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је вечерас у Источном Сарајеву да ова странка у Изборној јединици осам очекује директан мандат.
Недељко Чубриловић -
Недељко Чубриловић

Чубриловић, који је и носилац листе за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три, рекао је да је ДЕМОС, иако први пут излази, потпуно спреман за изборе, ужива подршку и очекује добар резултат.

- Наша основна идеја са којом пролазимо кроз кампању је компромис. Компромис међу политичким странкама, народима, институцијама и да путем њега налазимо најбоља могућа рјешења за наше грађане и за Републику Српску - рекао је Чубриловић.

Он је навео да су то рјешења много боља од оних која се намећу и покушавају да се намећу на овим просторима, прије свега од неких амбасада и међународних представника.

Кандидат ДЕМОС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици осам Александар Костовић рекао је да су вечерашњи централни скуп организовали општински одбори Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

- Ми смо странка са највећим растом у Сарајевско-романијској регији и од ових избора очекујемо директног посланика. Општински одбор ДЕМОС-а Источно Ново Сарајево очекује дупло бољи резултат него што је имао на локалним изборима - рекао је Костовић.

Кандидат за Народну скупштину Републике Српске Јован Шиљ рекао је да је Општински одбор Источна Илиџа спреман за изборе и да ће се потрудити да дупло увећају број гласова и директно изборе мандат у парламенту Српске.

Носилац листе за Изборну јединицу осам Ацо Станишић позвао је све грађане да изађу на изборе и гласају и изаберу оне који су најбољи и најквалитетнији.

- У ДЕМОС-у има много таквих људи - поручио је Станишић.