latinica  ћирилица
25/09/2022 |  21:31 ⇒ 22:51 | Аутор: СРНА

Шаровић: Очекујем велику подршку у Источном Сарајеву

Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић изјавио је вечерас да у Источном Сарајеву, чији је био први градоначелник, очекује велику подршку на предстојећим изборима.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Шаровић је рекао вечерас уочи централне трибине СДС-а у Источном Сарајеву да је Источна Илиџа "увијек била бастион те странке".

Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић рекла је да вјерује у побједу кандидата ове двије странке за инокосне функције.

- Републике Српска је сигурна у нашим рукама. Отворићемо простор за више инвестиција, за нова запошљавања, а самим тим обезбиједити средства за реформу здравства и образовања, како би наши млади људи имали најбоље образовање и могли да се запошљавају и остају у Српској - поручила је Тривићева.

Носилац листе СДС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам Маринко Божовић нагласио је да му је драго што су грађани Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе дошли у великом броју на вечерашњу централну трибину да подрже кандидате СДС-а и ПДП-а.

Божовић је рекао да се СДС залаже за децентрализацију и равномјеран развој Српске, те да жели да се у локалне заједнице на основу своје привредне активности, новац враћа у буџете, што ће Источној Илиџи бити довољно да се развија на основу својих средстава.

Кандидат СДС-а за посланика у Народној скупштини Српске из Изборне јединице осам Слађана Јашаревић рекла је да ће СДС испунити сва дата обаћања у предизборној кампањи.

- СДС има своју платформу, а ПДП свој економски програм и то је оно што је најважније у овој кампањи. За Републику Српску су најважније економски раст, развој и обнова, јер без успјешне економије ништа нећемо моћи остварити - поручила је Јашаревићева.