latinica  ћирилица
26/09/2022 |  21:16 ⇒ 23:02 | Аутор: СРНА

Додик: Српска има шансу да преживи само јединствена

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас у Власеници да Република Српска има шансу да преживи само ако је јединствена, а да свака подјела значи њено лагано умирање и нестанак.
Додик у Власеници (фото: twitter.com/SNSDDodik) -
Додик у Власеници (фото: twitter.com/SNSDDodik)

- Ја хоћу да видим Републику Српску саму, независну. Ми немамо разлог да останемо у БиХ. Она је лоше мјесто за Србе сада, а таква је била и кроз историју. Ми ту нећемо остати, то је сигурно. Ја живим за тај тренутак. Нама није мјесто у БиХ. То је грешка - поручио је Додик на предизборном скупу СНСД-а.

Додик је указао да је Република Српска загледана у Србију, са којом је данас, на челу са предсједником Александром Вучићем, најбоља сарадња икада.

- Ови избори су важни да као никада до сада покажемо да смо своји на своме и да никада не дозволимо да нам узму наше ресурсе. Сва политика се своди на то који народ управља ресурсима и који народ поставља дневни ред и одлуке које доноси - рекао је Додик.

Он је истакао да ће у општини Власеница бити изграђен зимско-рекреативно-туристички центар Игришта, као и да ће бити помогнута изградња православног храма.

Додик је најавио и да ће са кинеским инвеститорима договорити изградњу брзе цесте са четири коловозне траке од Бијељине, преко Зворника, Милића, Власенице, према Хан Пијеску и Сокоцу до Источног Сарајева, што ће учинити да власенички крај буде много више посјећен.

Он је указао да Република Српска има добру сарадњу са Русијом, чији је предсједник Владимир Путин обећао да ће све урадити да помогне Српску.

Додик је напоменуо и да је добра сарадња Српске са Кином, Мађарском...

Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је од снаге ове странке зависила и зависиће снага Републике Српске, а да допринос тој снази даје и Власеница.

Она је истакла да је централно спомен-обиљежје борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, које је данас откривено у Власеници, подсјетник на оно што се дешавало у прошлости.

- У протеклом периоду смо јачали своје институције да би оне могле да бране своје надлежности да се штите од насртаја. С друге стране јачали смо те институције да би могли да изађу у сусрет нашим грађанима - рекла је Цвијановић на предизборном скупу СНСД-а.

Она је истакла да је СНСД као власт успио повећати плате, пензије, социјална давања, борачки додатак, подстицаје у пољопривреди, увели су нова права за мајке, накнаду за незапослене породиље у трајању од 12 односно 18 мјесеци, а од ове године и право за породице са четворо и више дјеце са једним незапосленим родитељем од 750 КМ мјесечно, бесплатне пренаталне тестове.

- То је СНСД, и то је политика ове странке. Код нас нема празних прича. Имамо јасан план, задужења, носиоце активности... СНСД није навикао да губи зато што зна да мора испоштовати оно што од нас очекују наши људи - рекла је Цвијановић.

Она је нагласила да се разликују од политичких противника јер сматрају да су одговорни народу, а не страним амбасадорима, бјелосвјетским моћницима.

- Наша снага је наш народ Републике Српске. Зато је СНСД остао снажан јер је народна партија са народним програмом, са људима који су људи народа и који желе да раде за свој народ - рекла је Цвијановић.

Она је истакла да ће у наредном периоду наставити са повећавањем плата и пензија, да граде и изграђују, што су реалне ствари, а не празна обећања каква даје опозиција, за шта имају и реалне програме.

Цвијановић је рекла да очекује побједу за српског члана Предсједништва БиХ, јер није кукавица, и јер је провела сав политички живот са народом, за разлику од њеног политичког противника Мирка Шаровића /СДС/ који је све то вријеме провео са "главом у пијеску".

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом парламента БиХ у Изборној јединици три Радован Вишковић је истакао да Власеница има перспективу и да је поносан што је био у тиму људи који су заједнички радили на развоју ове општине.

Он је указао да је актуелна власт у Српској кроз једнократне помоћи борцима, пензионерима, младима, незапосленој дјеци погинулих бораца за два мјесеца издвојено 110 милиона КМ.

- Ми знамо шта значи наша слобода, Република Српска је гарант нашег опстанка. Српски народ гдје год није имао своју државу био је уништен и ми то не смијемо дозволити. Гарант нашег опстанка је Милорад Додик за предсједника Републике - поручио је Вишковић.

Он је позвао бираче да гласају за кандидата СНСД-а за члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић, која ће, како је рекао, наставити да ради све оно што је Додик започео и која ће у Сарајеву бранити интересе Српске.

Вишковић је рекао да је сигуран да СНСД у Власеници носи убједљиву побједу на изборима јер људи виде оне који раде и граде, те додао да очекује наставак инвестиција и да ова локална заједница пређе у развијене општине.