latinica  ћирилица
05/10/2022 |  12:11 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Организован дјечији крос у оквиру Недјеље дјетета (ФОТО)

Сваке године у оквиру Недјеље дјетета, ОШ "Алекса Шантић" организује дјечији крос, а то је, кроз године уназад, постала препознатљива традиција.
Крос у оквиру Недјеље дјетета - Фото: РТРС
Крос у оквиру Недјеље дјететаФото: РТРС

У ову активност укључени су сви ученици од првог до деветог разреда, а због значајног повећања броја ученика, ове године у бањалучком парку "Младен Стојановић" трчаће 780 ученика.

- То је нешто што ми одржавамо годинама и што захтијева велики труд, озбиљност, посвећеност и добру организацију. Укључени су сви наставници, поготово разредне старјешине, али најодговорнија особа јесте наставник физичког и здравственог васпитања. Данас обиљежавамо и Дан просвјетних радника, али и Недјељу дјетета, зато мислимо да ова два празника нису случајно у истој седмици - говори директорка школе Свјетлана Радусин.

Ово је само један од низа активности којима су обиљежили Недјељу дјетета. Пандемија је зауставила одржавање кроса на двије године, из тог разлога влада посебно узбуђење код оних најмлађих за данашњу трку. Сви ученици, али и наставници, кажу да посебну љубав гаје према парку "Младен Стојановић" гдје је ова трка одржана.