latinica  ћирилица
16/01/2023 |  16:04 ⇒ 16:07 | Аутор: РТРС

Чехов у Народном позоришту Републике Српске

У Народном позоришту Републике Српске 16. јануара 2023. године одржана је прва читаћа проба и званично започет рад на представи "Иванов" А. П. Чехова у режији Жељка Ђукића, саопштено је из НПРС.
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

Премијера представе планирана је за 10. март.

Вршилац дужности директора Дијана Грбић поздравила је присутне и пожељела добродошлицу новим члановима ансамбла, Дани Полетан и Ананду Ченићу, као и редитељу Жељку Ђукићу, уз констатацију да, иако се годину дана чекало на овај пројекат, нема разлога да не очекује успјех у раду.

Ђукић је изразио захвалност на добродошлици и изјавио да се радује комбинацији Чехова и Бањалуке.

- Радујем се зато што радим нешто што волим и што дуго припремам, а и зато што сам са ових подручја, али због свог номадског начина живота нисам имао прилику да радим у Бањалуци. Ово није први пут да радим Чехова, али, када је он у питању, увијек мораш да се самопреиспиташ и запиташ шта, у ствари, знаш о позоришту и животу. Чехов тражи искреност и промишљање и заиста није лако направити добру представу, али тај изазов мени годи - истакао је Ђукић.

Глумачку поставу чине Жељко Еркић, Миљка Брђанин, Жељко Стјепановић, Владимир Ђорђевић, Ведрана Мачковић, Дана Полетан, Белинда Стијак, Ђорђе Марковић, Зоран Станишић, Анандо Ченић, Никола Ђаковић и Павле Павић, студент АУБЛ.

Сценограф је Игор Васиљев, костимографкиња Ивана Ристић, инспицијент Дејан Андрић, лекторка Наташа Кецман и суфлерка Свјетлана Поповић.