latinica  ћирилица
15/04/2024 |  13:43 | Аутор: СРНА

Цвијетиновић: Само уједињени можемо да одбранимо Републику Српску

Сви треба да се уједине око идеје Републике Српске и руководства Српске у моменту када оно води тешку битку за очување Републике Српске, изјавио је предсједник Удружења ветерана "Гарда Пантери" Бијељина Петар Цвијетиновић.
Петар Цвијетиновић - Фото: РТРС
Петар ЦвијетиновићФото: РТРС

Цвијетиновић је позвао све у Републици Српској на јединство, јер без слоге нема Републике Српске.

- Све политичке партије у овом критичном моменту треба да буду сложне, као што смо били и у рату, када се стварала Република Српска. Само заједно можемо да је бранимо и одбранимо - рекао је Цвијетиновић на конференцији за новинаре у Бијељини коју је организовала Координација удружења ветерана специјалних јединица Војске Републике Српске поводом предстојеће расправе о резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН и најављеног великог митинга српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци.

Конференцији су присуствовали пПредставници "Вукова са Дрине" Зворник, "Гарде Пантери" Бијељина, "Тобутски соколови" Лопаре, "Мандини лавови" Угљевик и "Пеша" Брчко.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН.