latinica  ћирилица
18/06/2024 |  14:04 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Стевандић: Законом о референдуму и Изборним законом није повријеђен витални национални интерес (ВИДЕО)

Законом о референдуму и грађанској иницијативи и Изборним законом Републике Српске није повријеђен витални национални интерес било којег народа, закључено је данас на сједници Одбора за уставна питања Народне скупштине Српске којој је предсједавао предсједник Парламента Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- У овим законима не постоји било какав облик дискриминације или било који облик угрожавања националних, социјалних и етничких права - рекао је Стевандић и навео да ће одговор Одбора за уставна питања Народне скупштине Српске сутра бити прослијеђен Уставном суду Републике Српске на одлучивање.

Колегијум Народне скупштине Српске заказан је за четртак, 20. јун, на којем ће предложити да 2. јула буду одржане двије сједнице Парламента.

- Прво ће бити одржана свечана сједница Народне скупштине на којој би требало да се обрати предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић, а потом да буде одржана редовна сједница на којој би требало да буде разматрана Декларација недавно усвојена на Свесрпском сабору у Београду - истакао је Стевандић.