latinica  ћирилица
01/05/2024 |  09:50 ⇒ 10:11 | Аутор: СРНА

"Тату шоу" у Бањалуци окупиће више од 100 умјетника из свијета

У Бањауци ће од 10. до 12. маја бити одржан "Тату шоу", први такве врсте у БиХ и региону, на којем ће учествовати више од 100 тату умјетника из региона, Европе и Америке.
"Тату шоу" у Бањалуци - Фото: СРНА
"Тату шоу" у БањалуциФото: СРНА

Предсједник Удружења љубитеља тетоважа "БЛ тату студио" Игор Пешић рекао је Срни да је циљ манифестације, коју су подржали Министарство трговине и туризма Рапублике Српске, град Бањалука и бројни партнери, промоција тетовирања као умјетности.

- Програм је такмичарског и ревијалног карактера и сви посјетиоци ће имати прилику да виде процес стварања тетоважа највећих свјетских мајстора и биће обогаћен бројним концертима - рекао је Пешић.

Он је додао да ће овај догађај привући и неколико хиљада туриста, те додао да у Бањалуку долазе и представници компанија "Чејен" и "Килер инкер", спонзора ове манифестације, које на овај начин показују колико је догађај важан.

Програмом је предвиђена панел-дискусија, а у дворани "Центар", гдје ће догађај бити организован, биће постављен и хуманитарни штанд на којем ће се прикупљати помоћ за лијечење Сергеја Ступара у Москви.

Прве вечери на "Тату шоуу" наступиће "Рок симфонија", а завршне вечери је предвиђен концерт групе "Ритам нереда" из Србије.