latinica  ћирилица
01/05/2024 |  14:19 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Излагање Цвијановић у УН примјер одговорног државничког понашања

Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић истакао је да је излагање члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Жељке Цвијановић на сједници Савјета безбједности УН сасвим сигурно учинило поносним сваког човјека Републике Српске.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Чињеница да је Цвијановић, иако је њено излагање било потпуно аргументовано и утемељено искључиво на чињеницама, отворено нагласила да говори у своје име јер нема сагласност друга два члана Предсједништва БиХ, прави је примјер поштовања Устава БиХ и одговорног државничког понашања какво Денис Бећировић, Елмедин Конаковић или Златко Лагумџија никада нису показали.

У исто вријеме док је Лагумџија имао смјелости чак и да бесрамно критикује српског члана Предсједништва, без чије сагласности иначе не би смио ни да се обрати на поменутој сједници. Нити било гдје друго. Наравно, у случају када би поштовао Устав БиХ и саму БиХ, у коју се иначе, као и његови налогодавци, куне и заклиње, објавио је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Он је навео да лажи и манипулације Кристијана Шмита, који је и некаквом заставом и плочицом са именом покушао доказати да је нешто што сви знамо да није, нису достојне ни коментара.

- Оно што на крају превладава као кључни утисак са синоћње сједнице јесте да је тренутно Република Српска једина спремна поштовати и штитити Устав БиХ и уставну БиХ. Други су, само да би нанијели штету Србима и Српској, спремни на све, па и на гажење БиХ. Нека припазе, могли би и успјети - поручио је Ковачевић.