latinica  ћирилица
01/05/2024 |  22:55 | Аутор: РТРС

Карла Гуџино играће Вивијен Ли у новом биографском филму

Карла Гуџино играће легендарну глумицу Вивијен Ли у надолазећем биографском филму The Florist (Цвјећар), пише Variety. Филм режира Ник Сандоу, звијезда серије Orange is the New Black.
Карла Гуџино (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Карла Гуџино (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Радња ће бити смјештена у 1960-е и пратиће борбу Вивијен Ли с биполарним поремећајем док се на Бродвеју припрема за представу "Иванов". Филм ће такође приказати њену везу с цвјећаром и ветераном Другог свјетског рата Џозефом Пеном. Сценариј за филм написао је Џејс Барток, а инспирисала га је кутија љубавних писама.

Ле је стекла свјетску славу 1939. године, улогом Скарлет О`Хара у играној адаптацији романа "Прохујало с вихором". Дванаест година касније глумила је уз Марлона Бранда у филму "Трамвај зван чежња".

- Неописиво сам узбуђена што сам добила прилику истражити жену која је тако комплексна, контрадикторна и очаравајућа као што је Вивијен. Од тренутка када сам прочитала сценариј знала сам да је овај филм путовање које морам наставити - изјавила је Гуџино.

Гуџино се прославила улогама у серији Californication, те филмовима Spy Kids и Watchmen. На Netflixu смо је могли видјетиу хит-серијама The Fall of the House of Usher и The Haunting of Bly Manor. тренутно глуми у HBO серији The Girls on the Bus.

Снимање филма The Florist почеће крајем љета у Филаделфији.