latinica  ћирилица
15/05/2024 |  14:58 ⇒ 18:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Бајден позвао Трампа на ТВ дуел

Амерички предсједник Џозеф Бајден изјавио је данас да неће учествовати у дугогодишњој традицији три јесења изборна сучељавања с противкандидатом на предсједничким изборима које организује двостраначка Комисија за предсједничке дебате, али је позвао републиканског ривала Доналда Трампа да одрже двије предсједничке телевизијске дебате у јуну и септембру.
Бајден и Трамп (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO/JIM BOURG) -
Бајден и Трамп (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO/JIM BOURG)

Бајден позива на директне преговоре између изборних штабова Трампа и Бајдена о правилима која ће важити током сусрета један на један, а предложио је и одвојену дебату потпредсједника у јулу, пренио је Вашингтон пост.

- Доналд Трамп је изгубио двије дебате од мене 2020. године, и од тада се није појавио на дебати. Сада се понаша као да жели да поново дебатује са мном. Па, уљепшај ми дан, друже. Чак ћу то урадити и два пута. Дакле, одаберимо датуме, Доналде. Чуо сам да си слободан сриједом - рекао је Бајден у видео поруци.

Трамп је прошле недјеље позвао Бајдена на ТВ дуел.

- Хајде да одредимо датуме сада. Спреман сам да се појавим било гдје гдје ти хоћеш - поручио је Трамп путем друштвених мрежа.

Предсједнички избори у САД одржаће се у новембру.