latinica  ћирилица
16/05/2024 |  14:46 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

У петак облачно са пљусковима, послије подне разведравање

У Републици Српској и ФБиХ сутра се у првом дијелу дана очекују локално слаби пљускови, а послије подне разведравање, те сунчано и топло вријеме.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Ујутро ће бити умјерено до претежно облачно, понегдје је могућа магла или ниска облачност, а на западу киша или пљусак који ће се затим премијештати ка истоку и слабити, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана очекује се разведравање уз мању облачност и топлије. Слаба киша је могућа само још понегдје на истоку.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, југозападни, на планинама и у Херцеговини појачан.

Јутарња температура ваздуха од 12 до 17 у вишим предјелима од девет, а највиша дневна од 22 до 29, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме, а регистровани су локални пљускови и грмљавина.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница седам степени, Чемерно 13, Калиновик и Соколац 15, Гацко 16, Рудо и Хан Пијесак 17, Кнежево и Фоча 18, Дринић и Сарајево 19, Сребреница 20, Мркоњић Град, Нови Град и Србац 21, Бањалука, Билећа, Приједор, Рибник и Мостар 22, Бијељина и Требиње 24, Добој 25, Зворник 26 и Неум 27 степени Целзијусових.