latinica  ћирилица
03/05/2024 |  13:38 ⇒ 13:50 | Аутор: Агенције

Познато ко наступа у ревијалном дијелу Евровизије

Као гости на двије полуфиналне вечери Евровизије 2024, наступиће извођачи из дуге и славне евровизијске прошлости.
Елена Папаризу (фото: архива/EPA/SERGEY DOLZHENKO) -
Елена Папаризу (фото: архива/EPA/SERGEY DOLZHENKO)

У првом полуфиналу ће Бенџамин Ингросо извести неке од својих највећих хитова. Ингросо је једна од највећих поп звијезда у Шведској, а претходно је представљао Шведску на Евровизији 2018. у Лисабону са пjесмом "Dance You Оff". Ингросова популарност у Шведској и широм Европе све више расте, а недавно је на Старом континенту одржао турнеју "Better Days Tour".

С друге стране, друго полуфинално вече обећава "највећу пјесму на свијету за пјевање углас", тврди официјална веб страница Евровизије. Три побједнице Еуросонга окупиће се за тачку у којој гледаоци код куће и у Малме Арени могу да пјевају с њима на сцени, а наводно ће постојати интерактивни зид на којем ће љубитељи Евровизије имати прилику да се појаве.


Елена Папаризу донијела је Грчкој побједу на Евровизији 2005. са пјесмом "My Number One", а придружиће јој се Сертаб Еренер, која је донијела побједу 2003. за Турску са пјесмом "Anywаy Тhat I Can". На крају, појављује се и шведска легенда шлагера Шарлот Перели, побједница такмичења 1999. са пјесмом "Take Me To Yоur Heaven".

Прво полуфинале одржава се у уторак, 7. маја, а друго у четвртак, 9. маја.

Десет пјесама из сваког полуфинала квалификоваће се за наступ у великом финалу у суботу, 11. маја.

Малме ће трећи пут бити домаћин такмичења, након што је претходно био домаћин 1992. и 2013. године.