latinica  ћирилица
12/05/2024 |  14:37 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Јовић: Сигурна будућност и успјешно пословање компаније Жељезнице Српске

Жељезнице Републике Српске имају сигурну будућност и успјешно пословање на просторима гдје газдују пругама заједно са Владом Републике Српске, изјавио је генерални директор ове компаније Слађан Јовић.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

Јовић је на прослави крсне славе Жељезница Републике Српске - Светог Василија Острошког, Дана жељезничара и 32 године ове компаније, указао на задовољавајуће трендове и повећање обима послова превоза.

Он је истакао да су Жељезнице стабилно предузеће које исплаћује све своје обавезе према радницима и добављачима.

Подсјетио је и на то да процес организационог реструктурисања Жељезница треба да буде завршен до краја године формирањем холдинга са три зависна предузећа.

- Послије тога улазимо у формирање три зависна предузећа и од нове године можемо рећи да ћемо тако наставити да послујемо - изјавио је Јовић.

Када је ријеч о недостајућим кадровима, Јовић је рекао да проблем рјешавају на начин да је према прелиминарним резултатима завршене конкурсне процедуре услове задовољило око 100 апликаната од 117 расписаних радних мјеста, те да планирају поново да расписишу конкурс.

Он је изразио наду да ће ова компанија ускоро имати одређене пројекте у обнови инфраструктуре, вучних и вучених капацитета, пратећи трендове у окружењу гдје се улаже на повећању безбједности и брзину на пругама.

Предсједник Синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности Борислав Дејановић поручио је да радници очекују боље услове за рад по окончању процеса реструктурирања, иако су се синдикати залагали да то буде једна зависна цјелина, а не холдинг са три зависна предузећа – послови инфраструктуре, операција и превоза.

Код спомен-обиљежја испред Управне зграде Жељезница Републике Српске служен је парастос и положени су вијенци за 305 жељезничара погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Борачке организације у Жељезницама Српске Душко Анић захвалио је што жртва колега жељезничара није заборављена.