latinica  ћирилица
16/08/2014 |  12:27 | Аутор: РТРС

Цвијановићева отвара "Невесињску олимпијаду"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отвориће вечерас у Невесињу спортско-туристичку манифестацију "Невесињска олимпијада".

Манифестација "Невесињска олимпијада", 139. по реду, биће отворена у 21.00 час на Градском тргу у Невесињу.

Цвијановићева ће сутра разговарати са начелником општине Невесиње Момчилом Шиљеговићем, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу. Предсједник Владе Српске присуствоваће сутра у Невесињу и подјели рјешења о додјели неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Рјешења ће бити подијељена у згради општине са почетком у 11.00 часова, након чега су предвиђене изјаве за новинаре.

СУТРА СА НАЧЕЛНИКОМ ШИЉЕГОВИЋЕМ О РАЗВОЈНИМ ПРОЈЕКТИМА

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће сутра са начелником општине Невесиње Момчилом Шиљеговићем разговарати о пројектима за добробит грађана овог краја, на чијој реализацији заједно могу да раде Влада и локална заједница.

Цвијановићева је у изјави новинарима у Невесињу истакла да ће са Шиљеговићем сутра разговарати и о стању у локалном буџету, те тренутним и будућим активностима у овој општини.

Она је навела да ће након тога бити подијељено 50 рјешења о додјели неповратних средстава за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Цвијановићева је напоменула да је раније уручено седам рјешења и да је једно у процедури.

"Невесиње је слободарски град који је дао много жртава за Републику Српску. Република Српска води рачуна о таквом мјесту које је много допринијело њеном стварању", рекла је Цвијановићева.