latinica  ћирилица
20/08/2014 |  16:41 | Аутор: Глас Српске

Мајдов пети на ОИ младих

Једини представник Србије у џудоу Немања Мајдов заузео је пету позицију на Олимпијским играма за младе које се одржавају у кинеском Нанђингу.

Такмичар из Источног Сарајева који са успјехом наступа за београдску Црвену звезду у категорији до 81 килограм је у изузетно јакој конкуренцији 24 џудиста из цијелог свијета остварио двије побједе. Био је надомак финала, али га је у полуфиналу зауставио Рус Михаил Иголников. 

Мајдов је пред одлазак у Кину најављивао добар резултат и то је и остварио. Такмичење је отворио на најбољи могући начин. Ипоном је поразио Франческа Ауфијерија из Малте, а онда се у четвртфиналу састао са свјетским прваком Канађанином Луисом Крибер-Гагноном. Велика жеља, мотив и квалитет осамнаестогодишњег српског такмичара дошли су до изражаја, па је Мајдов остварио велику побједу и пласирао се у полуфинале. Нажалост, "сагорио" је од жеље да освоји медаљу, што је искористио руски представник Михаил Иголников и ипоном обезбиједио финале. У борби за бронзану медаљу Немања је изгубио од Кубанца Ивана Фелипеа Силве Моралеса.

"Добро сам отворио турнир, а потом сам побиједио и свјетског првака, али, нажалост, касније сам поражен. Био сам близу медаље, али нисам имао ни довољно среће. Пораз у полуфиналу ми је пореметио концентрацију, јер сам био надомак финала. Шта да се ради? Идемо даље и ово је само почетак и школа за наредна такмичења" - рекао је Мајдов.

Ово је за Мајдова прва година у којој се такмичи у конкуренцији до 81 килограм и већ је остварио запажене резултате на бројним такмичењима како на домаћем тлу, тако и на европским и свјетским такмичењима.