latinica  ћирилица
23/02/2015 |  16:12 | Аутор: РТРС

Градишка- Верификована нова скупштинска већина (ВИДЕО)

На ванредној сједници Скупштине општине Градишка верификована је нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом.
Градишка - Фото: СРНА
ГрадишкаФото: СРНА

Нова већина смијенила је досадашње и изабрала ново скупштинско руководство. На дневном реду су била и кадровска питања у локалним предузећима и јавним установама. 

Неусловна скупштинска сала у којој су у току молерски радови није била препрека да се верификује нова скупштинска већина у граду на Сави. Сједница општинског парламента је одржана у Културном центру. Осим новог скупштинског руководства, именовани су и нови начелници у административној служби. Којом динамиком ће се примјењивати данас увојене одлуке о именовањима и разрјешењима је непознаница за ново скупштинско руководство.

Урош Граховац, предсједник Скупштине општине Градишка, рекао је да сада све зависи од тога на какво ће разумијевање наићи сутра када дођу у општину.

Смјењени предсједник Скупштине општине, Радислав Дончић, за данашњу сједницу и смјене каже да су недемократски, јер је "друга страна прекршила пословник и статут", као и да је скупштина требало да буде одржана за седам дана.

Усвојеним одлукама о именовањима и разрјешењима, Клуб самосталних одборника који су донедавно били у Клубу одборника СДС-а припало је мјесто потпредсједника скупштине, као и мјесто директора Дома здравља на које се враћа недавно смјењени Тихомир Михајловић. Послије оваквог епилога, нејасно да ли је СДС у Градишци опозиција или дио власти.

Славко Дуњић, народни посланик (СДС), увјерен је да је он дио позиције, "а при томе мислим да је још увјек и начелник у позицији".

Славко Мекинић, потпредсједник Скупштине општине Градишка, каже да су они и даље чланови СДС-а, а у скупштини, како каже, могу да буду самостални клуб одборника, али су и даље чланови СДС, "јер још нисмо искључени, а ако нас и искључе имамо право жалбе".

Скупштинска мјеста за одборнике досадашње већине остала су празна. Сједници нису присуствовала ни три одборника странке Напредна Српска, чија су два начелника одјељења данас разријешена дужности. У врху ове странке данас нису имали јасан став о власти на локалном нивоу.

Нова скупштинска већина има 17 одбрника, јер се групи од 16 одборника који су иницирали сазивање ванредне сједнице скупштине, придружио одборник Народне странке "Радом за бољитак", Љубо Суботић.