latinica  ћирилица
18/10/2016 |  17:27 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

На путевима добојске регије појачане мјере контроле саобраћаја (ВИДЕО)

На путевима добојске регије појачане мјере контроле безбједности саобраћаја.
Контрола брзине - Фото: РТРС
Контрола брзинеФото: РТРС

До краја октобра на путевима добојске регије дуал фиксни радар контролисаће брзину кретања возила.
Осим на регионалним и магистралним путевима овај радар контролисаће и брзину кретања возила улицама града Добоја. 

 Гдје и када ће радар бити лоциран полиција нема обавезу да информише возаче. Овај пут брзину ће контролисати и возилима која се крећу кроз град ,јер су ,како наводе у полицији, учестала прекорачења брзине на градским улицама.

"Неких значајнијих инцидената није било, али оно што је присутно као појава да грађани не поштују брзину кретања , како на магистралним и регионалним путевима тако и на градским улицама гдје је свако прекорачење далеко ризичније него што је то на магистралном путу", наводи Драган Продановић, начелник ЦЈБ Добој.

Да возачи не поштују ограничења брзине показала је контрола у марту. За само 48 сати дуал ред флекс радар на подручју Добоја снимио је чак 1.914 прекршаја прекорачења брзине. Грађани Добоја радо би да га виде и на улицама града.

За десет мјесеци ове године на путевима добојске регије евидентиране су 942 саобраћајне незгоде, што је за 8,3 одсто више него лани. У 20 саобраћајних незгода смртно је страдало 21 лице, а један од узрока је неприлагођена брзина кретања возила.