latinica  ћирилица
19/02/2018 |  09:00 ⇒ 09:06 | Аутор: РТРС

Канадски плесачи оборили свој свјетски рекорд (ВИДЕО)

Канадски пар у умјетничком клизању Теса Вирту и Скот Моар поставио је нови свјетски рекорд у кратком програму плеса на леду на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.
Клизање - канадски плесачи - Фото: ТАНЈУГ
Клизање - канадски плесачиФото: ТАНЈУГ

Златни са ЗОИ у Ванкуверу 2010. и сребрни са ЗОИ у Сочију 2014. године поново су одушевили својом магијом на леду, пошто су у кратком плесу поставили нови свјетски рекорд, који сада износи 83,67 бодова.

Виртуова и Моар, који су партнери већ двије деценије, а имају освојена и три свјетска шампионата, су у ствари само поправили свој пређашњи рекорд који је износио 82,68 бодова. Они су у ритму самбе, румбе и ча ча ча плесали уз мелодије пјесама Сyмпатхy фор тхе Девил, Хотел Цалифорниа и Оyе Цомо Ва, чиме су заслужили прво мјесто пред слободни програм 20. фебруара, послије ког ће се знати и освајачи медаља.

Друго мјесто у кратком програму освојили су Французи Габријела Пападакис и Гијом Сизерон са 81,93 бодова, трећи су били Американци Медисон Хабел и Закари Донахју (77,75), док су до бодова за четврто мјесто дошли њихови сународници Маја и Алекс Шибутани (77,73).

Пар Теса Вирту и Скот Моар је послије ЗОИ у Пјонгчангу најавио пензионисање, а у Јужној Кореји је већ дошао до једног злата, и то у надметању тимова.

Извор: Независне новине