latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:47 | Аутор: СРНА

Линта: Престати злоупотребљавати Сребреницу

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поздравио је одлуку Владе Републике Српске да буде формирана међународна независна комисија за утврђивање истине о догађајима у Сребреници и околини током грађанског рата у БиХ, како би овај догађај престао да се злоупотребљава.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта је истакао да је од суштинске важности да се коначно утврди шта се тачно десило у Сребреници и околини током посљедњег рата, како би овај догађај коначно престао да се политизује и злоупотребљава као средство притиска на Српску, Србију и српски народ у цјелини.

Он сматра да један од кључних предуслова помирења два народа јесте да Бошњаци коначно одустану од велике лажи да се, како је навео, у Сребреници десио геноцид.

Према његовим ријечима, у Сребреници се 1995. године десио ратни злочин над Бошњацима, који су починили појединци и ту истину не могу да промијене никакве политичке одлуке међународних судова.

"Јасно је да лажи о геноциду у Сребреници и агресији Србије и српског народа на БиХ представљају израз непријатељства бошњачких политичара према српском народу и доказ да нису спремни да одустану од ратне и запаљиве реторике", навео је Линта у саопштењу.