latinica  ћирилица
22/08/2016 |  08:15 ⇒ 12:16 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали кошаркашима Србије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је у име грађана Српске и у своје лично име кошаркашкој репрезентацији Србије освајање сребрне медаље на Олимпијским играма.

"Умијеће играња игре под обручевима донијело је олимпијско сребро на чему вам у име грађана Републике Српске и у своје лично име честитам. Ова медаља је круна ваших досадашњих резултата, али увјерен сам и најава успјеха у будућим такмичењима", наведено је у честитики предсједника Републике Српске.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку кошаркашкој реперезентацији Србије

"У име Владе Републике Српске и своје име, честитам вам освајање сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију. Својим изузетним талентом, храброшћу и пожртвованошћу показали сте да се труд и рад увијек исплате и тиме потврдили да је српској кошарци мјесто у самом свјетском врху. Освојивши осам медаља на овогодишњим Олимпијским играма у Рио де Женеиру, репрезентативци Србије исписали су нову страницу у историји српског спорта и показали како се истрајношћу, тимским духом и посвећеношћу постижу врхунски спортски резултати.

Ватерполо репрезентација Србије, женска и мушка кошаркашка репрезентација, одбојкашице, рвач Давор Штефанек, теквандоисткиња Тијана Богдановић, атлетичарка Ивана Шпановић, кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић, на најљепши могући начин промовисали су народ и државу коју представљју, учинивши поносним и нас из Републике Српске.
Посебно смо поносни на историсјки успјех женске кошаркашке и одбојкашке репрезентације Србије у чијем саставу су играле и спортисткиње из Републике Српске. Са жељом да и у времену које је пред нама наставите да нижете успјехе и остварујете врхунске резултате, још једном свима вама упућујем искрене честитке и срдачно вас поздрављам“, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

Честитку репрезентацији Србије упутио је и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

"Својом игром, борбеношћу и такмичарским духом потврдили сте да сте једна од најбољих кошаркашких репрезентација на свијету. Освајањем сребрне медаље, квалитетном игром и спортским понашањем на најбољи начин сте промовисали народ и државу коју представљате на шта су поносни и грађани Републике Српске који су са великом радошћу пратили ваше побједе", наводи се у честитки предсједника Народне скупштине.

 Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић упутила је честитку кошаркашкој репрезентацији Србије .

 "Изузетно ми је задовољство да вам у име Министартсва породице, омладине и спорта и лично име честитам освајање сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију.  Још једном сте потврдили да овај резултат није случајан и да српска кошарка и даље доминира свјетскомсценом.Приказавши сјајну игру, тимски дух и пожртвованост током такмичења обрадовали сте бројне ватрене навијаче у Републици Српској", наводи се у честитки министра Јасмине Давидовић.

 

Кошаркашка репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију гдје су у финалној утакмици кошаркаши САД савладали Србију резултатом 96:66.