latinica  ћирилица
29/04/2024 |  07:02 ⇒ 07:15 | Аутор: РТС

Дончићев трипл-дабл недовољан за Далас - Џорџ и Харден донијели Клиперсима изједначење (ВИДЕО)

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса савладали су Далас Мавериксе резултатом 116:111 у четвртом мечу прве рунде плеј-офа НБА лиге и изједначили на 2:2 у серији.
Џорџ и Дончић (Фото: EPA/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Џорџ и Дончић (Фото: EPA/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

Преживјели су Клиперси феноменалну партију Кајрија Ирвинга, трипл-дабл Луке Дончића и успјели да спријече велики преокрет Маверикса.

Клиперси су много боље отворили меч и већ након прве четвртине су имали чак 23 поена предности.

Пол Џорџ и Џејмс Харден предводили су тим из "Града анђела" у тим моментима и показали да су веома мотивисано ушли у сусрет.

У једом тренутку у другој четвртини гости су имали вођство од 31 поена и дјеловало је да ће као и у првом дуелу стићи до лаке побједе.

Међутим, у завршници другог периода разиграо се Ирвинг и везао три тројке уз неколико асистенција, чиме је предност Клиперса пред одлазак на одмор готово преполовљена.

Наставили су Маверикси у другом полувремену да смањују разлику предвођени Ирвингом и Дончићем, па је домаћин у уводним моментима последње дионице имао само два поена минуса.

Тада је услиједила нова серија тима Тајрона Луа која је била довољна за побједу, иако је Ирвинг био упоран у настојању да сјајну партију заокружи новом побједом. На крају није успио.

Некадашњи освајач титуле са Кливлендом је меч завршио са 40 поена, док је Дончић уз 29 поена ухватио десет скокова и подијелио десет асистенција.

Клиперсе су до побједе водили Џорџ и Харден са по 33 постигнута поена.

Наредни меч игра се у ноћи између сриједе и четвртка од 4.00 по средњоевропском времену.