X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Свилен конац
14:05 | четвртак, 21. Септембар
Свилен конац: Емисија народне музике
Поштовани слушаоци, екипа емисије „Свилен конац“, позива вас на још једно занимљиво дружење. Трудимо да вас, као и увијек, добром музиком и занимљивостима добро забавимо. Данас имате разлога за додатно задовољство, јер ћемо дијелити награде нашег спонзора. Говорићемо о Малој Госпојини, празнику којег православни вјерници обиљежавају данас. У другом дијелу емисије слушате редовне рубрике: Из ризнице народних мудрости, афоризми и ЗВРК. Кроз емисију вас води Данијел Шарић.
Хигијена живота
20:00 | четвртак, 21. Септембар
Хигијена живота: Мултимодална анелгезија
Бол је непријатан осјећај који описује особа која га доживљава и симптом због којег се пацијенти најчешће јављају љекару. Олакшање или уклањање бола један је од најважнијих проблема у медицини. Акутни хируршки бол је доминантан у постоперативном периоду код сваког свијесног болесника.Последњих деценија појачано је интересовање стручне јавности за окупацију ове врсте бола. У том контексту међу здравственим професионалцима из РС, вриједно је поменути име др Сање Марић, која руководи Одјељењем Универзитетске болнице у Фочи, за терапију бола, која ће вечерас у емисији Хигијена живота говорити о мултимодалној аналгезији као савременој методи лијечења акутног постоперативног бола.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | четвртак, 21. Септембар
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Љубитељима умјетничке музике, у вечерашњем дружењу са популарним дјелима овог жанра препоручићемо избор оркестарских композиција из опуса најславнијих свјетских стваралаца : Волфганга Амадеуса Моцарта, Јохана Штрауса, Јохана Себастијана Баха и Георга Фридриха Хендла. Вјерујем да је то довољно, поштовани слушаоци, да и вечерас ваш избор буду таласи радија РС, на програму смо у редовном термину од 22 часа и 15 минута.
Разбудилник
06:00 | петак, 22. Септембар
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Тема овогодишње Европске седмице мобилности, па и Свјетског дана без аутомобила, је "Чиста, заједничка и интелигентна мобилност", с акцентом за акцију "Дијељењем добијамо више". У великим градовима, аутомобили, аутобуси и камиони, су главни загађивачи ваздуха. Они испуштају дим који може садржати угљенмоноксид, азоне оксиде, угљоводонике, олово и разне честице. Ови димови могу бити врло опасни, јер могу проузроковати надражење очију, носа, грла и плућа. Обиљежавањем „Свјетског дана без аутомобила”, указује се на значај угрожености животне средине, усљед пораста броја моторних возила.
Изворник
11:00 | недјеља, 24. Септембар
Изворник: Емисија изворне народне музике
Прошле године Мира Васиљевић је прославила 55 година од првог појављивања на Радио Београду. Прву пјесму за Архив Радио Београда снимила је 1961.године. Тада је шеф великог Народног оркестра био Властимир Павловић Царевац. Гост емисије “Изворник“ је Мира Васиљевић, вокални солиста Радио Београда и заштитни знак вокално интрументалног ансамбла “Ђердан” који, као први женски ансамбл код нас, постоји од 1973. године. Причаће нам о свом животу, солистичкој каријери и ансамблу “Ђердан”.