X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | понедјељак, 27. Март
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Љубитељима умјетничке музике, у још једном дружењу са популарним дјелима овог музичког жанра препоручићемо композиције клавирске литературе, и то из опуса најславнијих свјетских аутора. Послушајте "Темпест" сонату Лудвига Ван Бетовена, завршни став сонате у б-молу Фредерика Шопена, "Шпанску рапсодију" Франца Листа и, коначно, сонату у а-молу Франца Шуберта. На програму смо након хронике дана.
Разбудилник
06:00 | уторак, 28. Март
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Готово да свакодневно обиљежавамо "неки свјетски дан", а мало се зна, или се барем код нас не обиљежава - Дан бака. Тај дан је 28. март. Многи ће рећи да су баке жене, и да је њихов дан 8. март, али нису оне без разлога добиле свој дан. Бака је институција! То је незамјењиви члан породице, који својом мудрошћу, стрпљењем и пожртвованошћу брине о свему и свакоме. Зато данас говоримо о БАКАМА, њиховој улози у васпитању унука и окупљању породице.
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 29. Март
Добро вече, човјече: вечерње путовање кроз живот
Да ли вам је познато, поштовани слушаоци, да медитеранска исхрана, односно хришћански пост, доприноси очувању здравља,чак и да лијечи извјесне болести, нарочито хроничне ? Аутори књиге“Пост - пут у живот“ београдски професор- доктори Весна Димитријевић и Владимир Вукашиновић, тврде да су хришћански пост и умјереност у јелу и пићу важни за одржавање душевног и тјелесног здравља, јер тада тијелу пружамо прилику дa се регенерише и ослободи токсина. Професорка Димитријевић Срећковић посветиће нам се у потпуности и кроз личну и професионалну причу одбранити наведене тезе. Слиједећи научне основе интерне и ендокринолошке медицине, трагајући за вишем и бољим, професорка Весна ће нам испричати властита, као и искуства својих пацијената којима је помогла да оздраве, да постану родитељи, да стекну духовни мир.Сриједа, 20 часова! Добро нам дошли!