X

За ваш уређај је
доступна апликација

Разбудилник
09:00 | уторак, 30. Мај
Разбудилник: ЈУТРО И РАДИО СУ ИЗ ИСТЕ ПРИЧЕ
Ових дана ученици основних школа осдлазе на излете или школе у природи. Лијепо дружење, упознавање мјеста и околине у којима живе, боравак у природи су добре стране школских излета. Оне не тако лијепа је цијена. Родитељи се буне, сматрајући да су цијене једнодневних излета, у које је најчешће урачунат само превоз, нереалне. У Разбудилнику говоримо о школским излетима. Колкио вас кошта једнодневни излет или седмодневна школа у природи?
Студиорум
20:00 | уторак, 30. Мај
Студиорум: Информатичка писменост у РС, БиХ
Информационе технологије, према свим предвиђањима, биће популарне у свијету и у наредним годинама. Данас су атрактивне у свим областима рада. Тражени су и пожељни стручњаци ИТ профила. Какво је у вези с тим стање у РС, односно БиХ вечерас у емисији много одговора ћемо чути од саговорника Слободана Драгичевића, инжињера електротехнике, подпредсједника Асоцијације информатичара у БиХ.
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 31. Мај
Добро вече, човјече: вечерње путовање кроз живот
Заједно са Ниметом Церић, бањалучком акушерком у пензији, евоцираћемо успомене на вријеме које је неповратно минуло, а које је похрањено у њеним споменарима. Ова осамдесетогодишња пензионерка за четрдесет година радног стажа обавила је 60.000 порода, што представља један град. Живећи пензионерску свакодневицу, Церићева се обрадује сваком сусрету са суграђанима који је подсјете да их је баш она “дочекала на руке“, а нарочито је поносна када јој саопште да су срећни, образовани и одговорни људи. Рече нам и да је усрећује боравак у дворишту породичне куће, украшеном цвијећем што на младост мирише.