X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 26. Април
Добро вече, човјече: вечерње путовање кроз живот
Бањалучанка Валентина Дувњак привуће вашу пажњу не само због чињенице да је градску средину замијенила сеоском свакодневицом, него и због љубави с којом говори о прецима. Рођена у Купресу, одрасла и стасала у Бањалуци, Валентина се активно бавила разним дисциплинама које су јој обогатиле младост. У међувремену је открила чари рада у електронским медијима , а онда је, дубоко у души, чула зов предака.... Вођена исконским осјећајем припадности коријенима , од којих један бијаше сеоски кнез, а други пратилац краљевске војске, Валентина је оживјела сеоско имање на којем производи органско поврће. Будете ли с нама у сриједу, у 20 часова, задивиће вас љубављу с којом говори о сеоском окружењу и задовољству плодовима свог рада.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | сриједа, 26. Април
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Нека од најпопуларнијих оркестарских дијела из опуса Пјетра Маскањиа, Јоханеса Брамса, Антоњина Дворжака и Сергеја Рахмањинова испуниће вријеме наше вечерашње емисије из циклуса Најсвјетлије странице умјетничке музике. Нека ваш избор, поштовани слушаоци, и вечерас буду таласи Радија РС, на програму смо од 22 часа и 15 минута.
Разбудилник
06:00 | четвртак, 27. Април
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче?
У РС има око 20.000 предузетника који запошљавају око 40.000 радника. Међутим, због скупе струје и кирије често одјављују радње, и настављају да раде на црно. У Занатско предузетничкој комори РС кажу да радње које званично престају да раде само прелазе у сиву зону, јер све теже могу да зараде довољно како би измиривали све обавезе. С друге стране, у Инспекторату РС напомињу да се неовлашћено обављање одређеним занимањем третира као кривично дјело. Треба ли занатлијама, и малим предузетницима омогућити олакшице?