X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Студиорум
20:00 | уторак, 23. Април
Студиорум: Психологија рада и организације
Задовољство се односи на ниво испуњења потреба појединца и његових жеља. На релацији посла може се дефинисати и као угодно или позитивно емоционално стање. Проф. др Мирослав Гаврић са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву у студијском раду скренуо је пажњу управо на ове елементе код просвјетних радника.Психологија рада укључује и организационе контексте, односно њихову повезаност са различитим стиловима руковођења.Оно се другачије манифестује у приватном и јавном сектору. Интересантно је да психолошки корелати имају битну важност и у спорту. Ове теме, са практичним препорукама, доминирале су у истраживањима професора и њихових сарадника са Филозофских факултета Универзитета у Тузли и Источном Сарајеву. Вечерас у научно образовној емисији Студиорум они имају ријеч. Говоре; проф.др Мирослав Гаврић, Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Лука Боровић, асистетнт на Одсјеку за психологију истог Универзитета, проф. др Елвис Вардо, Филозофски факултет Универзитета у Тузли и Андреј Симић, виши асистент Одсјека за писхологију поменутог факултета, односно универзиета.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | уторак, 23. Април
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Љубитељима умјетничке музике, у вечерашњем 40 - минутном дружењу на таласима нашег радија, препоручићемо оркестарска дјела из опуса највећих свјетских стваралаца. Уколико Ваш избор и вечерас буде програм радија РС, послушајте виолински концерт Волфганга Амадеуса Моцарта, концерт за оргуље и оркестар Јозефа Хајдна, виолинску сонату из опуса Лудвига Ван Бетовена те концерт за оргуље, виолину и гудачки оркестар Антониа Вивалдија.
Разбудилник
06:00 | сриједа, 24. Април
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Дванаеста по реду Недјеља имунизације обиљежава се и ове године у Републици Српској и цијелом свијету и представља прилику за промовисање значаја вакцинације и подсјећање на добробит коју она представља за јавно здравље. Свјетска здравствена организација је покренула иницијативу за организовање Недјеље имунизације у октобру 2005. године са идејом да се пажња опште јавности и здравствених радника усмјери на значај имунизације као најефективније и најефикасније мјере примарне превенције.
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 24. Април
Добро вече, човјече: Олга Одановић
Иако је јако жељела да упише глуму, првакиња Народног позоришта у Београду, Олга Одановић, због страха и недостатка самопоуздања, прве три године студирања у Београду провела је на Филозофском факултету. Ипак, није жељела да одустане од својих жеља, па је уписала глуму , као један од 15 студената, у двије класе, иако их је те године конкурисало 980. Глумила је у бројним представама, а публика је највише памти по улози Златане у серији Село гори, а баба се чешља. На позоришним даскама , упознала је и супруга, Драган Пелевића Пелета, са којим има сина и ћерку. Глума је моја потреба, без глуме не бих била срећна, каже ова позната глумица, која је вечерас наша гошћа у емисији Добро вече, човјече!