X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хигијена живота
20:00 | четвртак, 21. Фебруар
Хигијена живота: Квантна медицина
Квантна медицина отвара ново поглавље у здравственој заштити.Уз технолошки напредак информационог система, већина стручањака, већ данас, јој приписује будућност достојуну доказаних резултата.Међутим, њена примјена, још је неравномјерна зависно од степена развоја здравственог система појединих земаља. У свијету и Европи то вријеме прелази пола вијека. У сусједној Србији тек нешто више од 20 година. У БиХ, односно РС чине се први кораци. Такву слику у огледалу стварности, вечерас у емисији откривамо посредством разговора са др Славицом Стефановић, која је међу првима у региону почела да практикује примјену кванте дијагностике и на тој основи одговарајуће терапије. У суштини, ријеч је о холистичком приступу, незаобилазном принципу интегративне медицине.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | четвртак, 21. Фебруар
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Вријеме вечерашње емисије популарне умјетничке музике, реезрвисали смо за најпознатије клавирске концерте из опуса славних мајстора. Угодне тренутке на таласима нашег радија, проведите уз 7. клавирски концерт Јохана Себастијана Баха, клавирски концерт Ес-дуру Франца Листа и први став Бетовеновог клавирски концерта у Б-дуру. И вечерас смо с Вама, поштовани слушаоци, у редовном термину од 22 часа и 15 минута.
Разбудилник
06:00 | петак, 22. Фебруар
Разбудилник: Јутро и радио суиз исте приче!
У свим трансфузиолошким службама у свијету смањене су залихе крви и компоненти крви током јануара и фебруара. Разлог су годишњи одмори и празници, када се мањи број добровољних давалаца крви одазива акцијама. Нажалост, у том периоду, учестале су и саобраћајне несреће, па се често дешава да је и потреба за крвљу повећана. Залихе су смањене, те је позив из трансфузиолошких служби оправдан. Какво је стање у Републици Српској, али и Београду, Новом Саду и Нишу сазнајте у "Разбудилнику"!