latinica  ћирилица
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:05 | недјеља, 17. Октобар
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
И у последњем овоседмичном дружењу са дјелима умјетничке музике слушаћете избор оркестарских ремек-дјела из опуса најславнијих свјетских аутора. Препоручићемо вам дијелове симфонија Роберта Шумана, Лудвига Ван Бетовена и Јозефа Хајдна а чућемо и два става другог клавирског концерта Франца Листа. Не пропустите још једно издање емисије из циклуса најсвјетлије странице умјетничке музике, од 22 часа и 5 минута.
Разбудилник
06:00 | понедјељак, 18. Октобар
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Сваки већи град у јутарњим часовима има проблема са саобраћајним гужвама, али и већом фреквенцијом у јавном превозу, па многи рјешење виде у позивању таксија. Међутим, и то често може да буде проблем, јер се у јутарњим часовима и такси чека дуже од уобичајеног времена, или уопште нема слободног возила. То је посебно изражено сада, у вријеме пандемије, јер су многи таксисти одустали од овог посла, или им се неисплати да буду ангажовани ноћу и током раног јутра. Каква су ваша искуства?
Свилен конац
14:05 | понедјељак, 18. Октобар
Свилен конац: Емисија народне музике
Причамо вам о спремању старинских јела која су остала очувана. Вјерујемо да су жива ваша сјећања о тим јелима, тако да ће бити јако занимљиво! Свети апостол Тома један је од дванаест великих апостола. Његовом сумњом у васкрсење Господа Христа, добила се нова потврда тог чудесног догађаја, а православна црква га, под називом Томиндан, обиљежава 19.октобра. Земљорадници нарочито пазе да на Срђевдан не излазе са воловима у поља, јер на тај дан не ваља орати. У народу је остало вјеровање и изрека: „Свети Срђе-снијег све грђе“. Претпостављате, говорићемо вам о светим Сергију и Вакхи. За вас смо одабрали и занимљиву причу, како многи кажу, најздравијем воћу на свијету. То су урме. Чућете још неке занимљивости о вину и размишљања значајних личности о овом “божанском пићу”.