latinica  ћирилица
Свилен конац
14:05 | понедјељак, 17. Јануар
Свилен конац: Емисија народне музике
Крстовданска, Богојављенска или Јовањданска? Какав год префикс дали наредној седмици, нећемо погријешити. Важно је да смо у њој припремили пет занимљивих и веселих дружења, у емисији народне музике „Свилен конац“. У овој недјељи, православни Срби обиљежавају зимски Крстовдан, празник који се празнује као успомена на дан када је Свети Јован крстио Исуса Христа у ријеци Јордан. Богојављење је један од петнаест највећих хришћанских празника, и у нашем народу је светковано веома живописно, са обиљем обичаја и вјеровања. Зову га још Водице или Водокршће. Вјерује се да се у поноћ, на Богојављање, отварају врата небеса, и да се тад изречена жеља може испунити. У православној цркви, свети Јован је уздигнут изнад осталих светаца, што се најбоље види из чињенице да су од петнаест великих празника, два посвећена њему. Он је кум Божји и у новој години, по народном вјеровању, крштења и вјенчања могу да се обављају тек од Јовањдана. А, причаћемо вам и о старом народном предмету названом ступа.
Изворник
11:00 | недјеља, 23. Јануар
Изворник: Емисија изворне народне музике
Готово четири десетљећа била је незамјењива на музичкој сцени и својом пјесмом годинама пунила концертне дворане и срца своје публике. Многи ће рећи: „Нема пјесме без севдаха”, а један дио тог севдаха, утканог у пјесму, везан је за име Наде Мамуле. Њен пријатни алт је био чувен на просторима бивше Југославије, а слушали су га многи и у Европи, али и шире. Ријетко ко ће успјети надахнуто и са срцем отпјевати старе добре пјесме: ”У ђул башти”, ”Босно моја”, ”Дјевојка соколу зулум учинила”, као што је то успијевала Нада Мамула. Пјесмама је ”лијечила рањене душе”, а многи људи које је она забављала и увесељавала сјетиће се да је њен лик више од свега красило то што је веома цијенила људе, и они су то осјећали.
Разбудилник
06:00 | понедјељак, 24. Јануар
Разбудилник: Jутро и радио су из исте приче!
Данас почиње настава у другом полугодишту. То првенствено за ђаке, родитиеље али и возаче значи више опреза у саобраћају. Многи ђаци до школе путују и аутобусом, што значи да возачи посебно треба да буду на опрезу, јер у многим мјестима нема тротоара до аутобуске станице, па ни до школе. У "Разбудилнику" причамо о томе како безбједно до школе.