latinica  ћирилица
Свилен конац
14:05 | понедјељак, 02. Август
Свилен конац: Емисија народне музике
Православне старокалендарске цркве славе 02.августа, једног од највећих и најпоштованијих старозавјетних пророка, св. Илију. У народу је тај дан именован као Илиндан. Циклус солунских прича настављамо причама о Витезу из Кокарџе, слијепом официру Луји Ловрићу, и о пјесми „Ко то каже, ко то лаже, Србија је мала“. Српска православна црква ове седмице слави спомен на Марију Магдалену, у народу познату као Блажена Марија, веома поштовану у Срба, посебно међу женама. О њој вам говоримо. Август је осми мјесец у години и има 31 дан. Име му је уведено шест година прије рођења Христа, по римском цару Августу. Говорићемо о овом жарком мјесецу и вјеровањима које је о њему сачувао наш народ. Причаћемо и о народној метеорологији.
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 04. Август
Добро вече, човјече: Жељка Дамјановић
Жељка Дамјановић, професор српског језика и књижевности, коаутор андроид апликације и чет бота ,,Џепни правопис и граматика српског језика”, модератор програмског садржаја у ЈУ Центар за културу у Станарима, наша је гошћа у емисији Добро вече, човјече! Образовање младих, заштита и очување српског језика и ћирилице и култура сјећања, само су неке од тема о којима смо разговарали.
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | сриједа, 04. Август
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
И вечерашњу емисију коју посвећујемо популарним дјелима умјетничке музике испунићемо одабраним композицијама славних свјетских композитора. Овај пут одабрали смо први став клавирског концерта у Д-дуру Јохана Себастијана Баха, концерт за оргуље у Ц-дуру Франца Бриксија те концерт за оргуље у Ф-дуру Георга Фридриха Хендла. Нека вам то буде позивница за још једно угодно вече уз таласе радија РС. Слушајте нас од 22 часа и 15 минута.
Изворник
11:00 | недјеља, 08. Август
Изворник: Емисија изворне народне музике
Поштовани љубитељи изворне музике, пред вама је ново дружење у емисији “Изворник”. Спремни смо да вас разонодимо избором пјесама уз које су живјели и дјеловали наши стари. Како је изгледала Србија прије, отприлике 700 година, какво ју је становништво насељавало, шта су јели, како су се они облачили и коме су све служили, сазнаћете уколико нам поклоните пажњу и овог недјељног пријеподнева.
Разбудилник
00:00 | недјеља, 05. Септембар
Разбудилник: ЈУТРО И РАДИО СУ ИЗ ИСТЕ ПРИЧЕ
Дивљање у центру града, непуштање пешака на пјесачком, гурање на раскрсницама , мотоциклисти који се провлаче између аутомобила, бициклисти који пролазе на црвено, однедавно и електрични ромобили, пјешаци који претрчавају мимо пјешачких и испод пасарела. Саобраћајна култура нам и није боља страна, иако ће неки рећи да је слика ипак много боља него прије. да ли због ригорознијих казни или нечег другог. У Разбудуилнику, на ваш приједлог, говоримо о саобраћајној култури. Придружите нам се у нашим јутарњим разговорима. СМС поруке можете слати на 065/245 245, већ сада оставити коментар на нашој Фејзбук страници или Вибер број +387/65-32 22 33.