latinica  ћирилица
Изворник
11:00 | недјеља, 18. Април
Изворник: Емисија изворне народне музике
Недјељну емисију „Изворник“ посветили смо још једној диви српске народне сцене. Њено име је Иванка Стефановић. Kаријеру вокалног солисте почела у ансамблу „Коло“ гдје је наслиједила пређашњу, веома цијењену солисткињу Живку Ђурић, мада је у то вријеме већ била пјевач Радио Београда. Бројна су свјетска гостовања на којима је наступала. Данас, неки наши пјевачи посебно истичу интерпретације пјесама других народа на њиховим језицима, што је Иванки Стефановић апсурд, јер је она те далеке 1975.године већ то чинила.
Разбудилник
06:00 | понедјељак, 19. Април
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Данас је просто немогуће замислити живот без телевизије и средстава масовне комуникације. Масовни медији имају и своје добре стране: људи се много боље упознати са свијетом у коме живе, могу преко својих малих екрана упознати друге културе и људе, сазнати нешто ново и , наравно, уживати у филмским и другим умјетничким достигнућима. Међутим, данас постоје и безброј програма који су због својих садржаја врло дегутанти, а притом врло популарни. Који телевизијски садржаји вас највише привлаче?
Свилен конац
14:05 | понедјељак, 19. Април
Свилен конац: Емисија народне музике
Нова седмица, али стари музички пријатељи у емисији народне музике „Свилен конац“. Издвајамо: Говорићемо о Додолама, народном обичају призивања кише. Одгонетнућемо зашто је шећер сладак а причаћемо и о картама за играње. Сазнаћете за шта све људи широм света вјерују да доноси срећу и шта их “штити од несреће”. 22. април је Дан града Бањалуке. Њега ћемо обиљежити пригодном причом о дајаку-симболу града. Већ смо вам говорили о томе да је код старијих људи у селу, остало вјеровање да не треба сјећи дрво запис и да је то гријех за цијелу породицу онога ко то учини. Причамо о историјату овог обичаја.