latinica  ћирилица

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА И ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

Коришћењем било ког дијела РТРС портала аутоматски прихватате сва актуелна правила коришћења. Корисници су дужни да редовно читају правила коришћења, те се сматра да су корисници континуираним коришћењем портала Радио Телевизије Републике Српске, или било којег његовог дела, у сваком тренутку упознати с актуелним правилима коришћења, те да су их разумјели у цјелости. Ни један дио портала РТРС не смије се користити у незаконите сврхе, ни за промовисање истих. Портал РТРС полаже ауторска права властите садржаје - текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код. Неовлашено коришћење било ког дијела портала, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права портала РТРС и као такво је подложно тужби. Портал РТРС задржава право привременог и трајног укидања, измјене било којег садржаја или услуге на порталу без обавезе претходне најаве. Уколико сматрате да је портал РТРС повредио Ваша ауторска права, случај ће бити одмах размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ СТРАНИЦЕ

Портал РТРС се састоји од ауторских садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја и линкова на друге wеб странице. Све садржаје РТРС користите на сопствену одговорност. РТРС не сноси одговорност ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ

РТРС поштује приватност својих корисника и посјетиоца портала. Податке из процеса регистрације, као и остале податке о кориснику, портал РТРС неће давати на увид трећој страни. Приватни подаци о кориснику неће бити доступни трећој страни, осим у случају када је таква обавеза регулисана законом и у случају тешког кршења правила портала РТРС-а.

Корисницима портала РТРС-а строго је забрањено:

  • објављивање, слање и размјена садржаја који крше постојеће или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, пријетећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин
  • објављивање, слање и размјена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима
  • лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица
  • објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом
  • објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане
  • свјесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и/или хардвера и телекомуникационе опреме
  • прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника.

YOU TUBE

РТРС објављује видео фајлове који су лоцирани на серверима YouTube.com на каналу РТРС вијести. Видео фајлови који су означени као "Related" постављени су по аутоматизму YouTube софтвера на који RTRS нема нити може имати утицаја. Самим тим РТРС није одговоран за садржаје ових видео фајлова.

ГЛЕДАОЦИ РЕПОРТЕРИ

Wеб сајт РТРС омогућава својим посјетиоцима да пошаљу своје фотографије које ће конкурисати за постављање у Фото галерију „Гледаоци репортери“ и објављивање у Јутарњем програму Радио Телевизије Републике Српске. То не значи да се објављују све фотографије које посјетиоци пошаљу већ само оне које редакција Јутарњег програма РТРС одабере и које су послате на праву e-mail адресу која је објављена у Јутарњем програму РТРС . Због великог броја фотографија које свакодневно добијамо као и због различитог квалитета и актуелности, wеб сајт РТРС има право необјављивања фотографија без било каквог додатног објашњења разлога необјављивања. Такође вас молимо да нам накнадно не шаљете маилове са захтјевима за образложење јер физички нисмо у могућности да одговоримо на ту врсту питања. Аутори чије фотографије буду објављене биће потписани онако како су послали у е-mail-у али неће бити обавјештени о постављању њихових фотографија. Због немогућности провјере аутентичности аутора фотографије, РТРС не може да одговара за вјеродостојност аутора фотографије као ни због евентуалног било каквог кршења ауторских права на фотографије. Сва одговорност за фотографије припада искључиво ауторима фотографије или онима који су је послали. Ми фотографије постављамо са добром намјером и са претпоставком да су они који фотографије шаљу и стварни аутори. У случају да примјетите фотографију за коју знате да је заштићена ауторским правом или да је аутор фотографије погрешно потписан, молимо вас да нам се јавите на адресу како би предузели неопходне кораке у исправљању грешке. RTRS не постаје власник објављених фотографија, али задржава право коришћења фотографија у својим осталим програмима.

МОБИЛНЕ АПЛИКАЦИЈЕ

Коришћењем мобилних апликација РТРС корисник се слаже са свим условима под којим апликација функционише на инсталираном уређају. РТРС има право да кориснику шаље сервисе обавјештења уколико се корисник са том функцијом претходно сагласио на свом мобилном уређају. Корисник је сагласан и у исто вријеме гарантује да неће и да нема право да апликацију која је у власништву РТРС-а на било који начин нелагално користи, као и да је превасходно неће злоупотребљавати у циљу стицања личне добити, узнемиравања односно вријеђања других, и то по било ком основу. РТРС има право да у било ком тренутку, било да је ријеч о бесплатним или плаћеним апликацијама, а све у складу и искључиво са својим пословним одлукама, прекине у том смислу даље пласирање одређеног садржаја, односно угаси постојеће сервисе, подршку као и саме апликације.

РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
www.rtrs.tv