X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 13. Децембар
Квадрат на знање: КАКО СПРИЈЕЧИТИ САЈБЕР НАПАДЕ?
Милиони трансакција и информација налазе се у сајбер простору који би требало да буде заштићен и свима користан, али ипак је све више сајбер напада који могу оштетити било који систем на свијету. Како контролисати кључне информације и њихов сигуран проток? На 17. конференцији младих научника "Корак у науку", у научно- истраживачкој станици Петница , међу 200 средњошколаца, студената и младих научника, најбољих полазника са свих семинара, представили су се и ученици из Републике Српске - гимназијалци Драган Марковић из Бијељине и Тања Гаврић из Зворника, са научним радом из математике . У Приједору смо пратили међународно такмичење у програмирању лего робота , које је окупило ученике средњих и основних школа из Србије, Хрватске, Словеније и БиХ.
Протокол
21:50 | петак, 14. Децембар
Протокол: Спољно - политички магазин
Британија никако да се помири с чињеницом да излази из Европске уније под условима Брисела. Да ли је Тереза Меј главни кривац за тренутну кризу? Шта се крије иза хапшења финансијског директора Хуавеија? Страх од шијунаже или борба за контролу над 5Г технологијом. Каква је судбина дјеце бивших припадника Исламске државе?
Људовање
23:10 | петак, 14. Децембар
Људовање: Са Веселином Гаталом
Ове недјеље, у петак, слушаћемо о физичком нестајању наше прошлости. Чућемо како нестаје кандило из петнаестог вијека и мозаик с почетка хришћанства са локалитета између Шапца и Ваљева. Јелена Кунарац ће нам говорити о новооткривеном локалитету, манастиру из IV вијека чија је пљачка и девастација под кринком „реконструкције“ и „обнове“ систематски пљачка и уништава. Могући, чак вјероватно посљедње почивалиште краља Драгутина чека своје вријеме да се пронађе и обзнани живима и још нерођенима, гроб краљице Катарине такође. Јелена Кунарац, један од првобитних носилаца истраживања на наведеном локалитету, по цијену свог мира и властите безбједности, причаће нам о томе у овом Људовању.