X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Рачуница
17:50 | сриједа, 24. Април
Рачуница: Расте дуг банкама у Српској
Расте дуг банкама у Српској. Питали смо вас, да ли је могуће саставити мјесец без кредита. Празници стижу, потрошња расте! Колико ћемо потрошити у дане празника? Продаја потраживања и без закона о личном банктроту! На основу чега се продају ненаплативи дугови физичких лица?
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 25. Април
Квадрат на знање: МЛАДИ, ТАЛЕНТВАНИ, ВРИЈЕДНИ И УСПЈЕШНИ
Огњен Лазић, ученик трећег разреда Техничке школе „Никола Тесла“ у Теслићу, осмислио je андроид апликацију за брзо читање, што је, у ери савремених мобилних телефона, један од лакших начина да се побољша не само брзина читања, већ и брзина стицања знања. Представљамо и Владана Цвјетковића, ученика трећег разреда Гимназије у Градишци. Владан има изузетан таленат за информатику, па и не чуди да је управо "то" у врху листе њехових интересовања! Награде су логичан слијед! Једна од посљедњих је прво мјесто на регионалном такмичењу из информатике, одржаном у Техничкој школи у Градишци. До сада је учествовао на двије Информатичке олимпијаде, у Јапану и Ирану. Упознајте и побједницу републичког такмичења из руског језика, Јелену Сандић, ученицу деветог разреда Основне школе "Десанка Максимовић" из Челопека код Зворника. Њен успјех је за њену школу, како кажу, историјски, јер им је то до сада највеће признање.
Вјерски програм
14:00 | петак, 26. Април
Вјерски програм: Разговор са епископом зворничко-тузланским господином Фотијем
"Што тражите живога међу мртвима? Није овдје, него устаде, сјетите се како вам каза док бјеше још у Галилеји, говорећи како Син Човјечији треба да буде предан у руке људи грешника и да буде разапет и трећи дан да васкрсне", описује Свети апостол и јеванђелист Лука долазак жена мироносица на Христов гроб и јављање Анђела о Васкрсењу Господњем. Смрт, гријех и ђавола побјеђује на Крсту Господ Исус Христос и васкрсењем отвара пут у живот вјечни, пут наде, вјере и љубави. Шта је својим славним Васкрсењем Христос показао људима? Зашто без Великог петка нема Васкрсења? О великим тајнама вјере православне и хришћанске разговарамо са епископом зворничко-тузланским господином Фотијем. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић