X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
Тамо далеко
13:30 | субота, 10. Новембар
Тамо далеко: Моћ воље
На недавно завршеном Сајму књиге у Београду представили су се и српски аутори који живе ван матице. Међу њима је и Иса Орловић,Србин који живи на релацији Француска -САД. У дводјелном разговору пренио је сјећање на оца Илију,солунског добровољца,цијени коју јепалтио због љубави према свом српском народу...Први дио на програму 10. а други 17.11. у термину серијала Тамо далеко. Погледајте причу о књизи Моћ воље или љубави и поштовању сина према оцу.
Српска Данас
17:00 | сриједа, 14. Новембар
Српска Данас: Информативна емисија
Полиција истражује ко је упутио пријетње смрћу Миловану Бјелици и Обрену Петровићу. Хрватска не одустаје од плана за одлагање радиоактивног отпада у пограничном подручју са БиХ. У прошлој години пријављена 1.042 новообољела од дијабетеса -међу њима има и дјеце.
Рачуница
17:50 | сриједа, 14. Новембар
Рачуница: Зашто је тешко раскинути уговор с временском клаузулом?
Зашто је тешко раскинути уговор с временском клаузулом? Да ли је фер тражити плаћање претплате након раскида уговора? Арсен у риби! Данас споран, за мјесец дана више неће бити! Дуг за одвоз смећа заврнуо чесму! Смију ли се двије услуге факрутисану на једном рачуну и једна условљавати другом?
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 15. Новембар
Квадрат на знање: КОЛИКО СМО ПИСМЕНИ?
Колико познајемо сопствени језик? Колико смо писмени? Шта је то уопште писменост, или насупрот томе неписменост и гдје је њихова "линија раздвајања"? Зашто од језика као живе материје која се, као таква, да обликовати, често правимо "безличну језичку масу"! На ова и многа друга језичка питања одговара Александрандра Савић, предсједница Удружења лектора Републике Српске. Представљамо и Тару Родић из Бијељине, која нам прича свој амерички студентски сан, који на јави и доживљава!
Људовање
23:10 | петак, 16. Новембар
Људовање: Са Веселином Гаталом
Др Снежана Кутлешић – Стевић је примјер за много кога у много чему. На примјер, како усвојити нове медицинске технологије и бити авангарда у послу којим се бави а истовремено се бринути о добробити занемарених и друштвено маргинализованих. Сазнаћемо како је Бата Живојиновић скупа с Кубанцима својевремено преварио Бориса Дворника и преживио властиту смрт. Сазнаћемо шта је терапија кисиком. Видјећемо како бити двоструки медицински специјализант, жена и мајка, политички активна личност, добротвор, путник, научник и истраживач, а истовремено остати женствена особа, сазнаћемо можда како све то постати и остати, од др Снежане Кутлешић – Стевић.
Азбука старих заната
15:30 | субота, 17. Новембар
Азбука старих заната: Бомбонџија
У другој епизоди последње бомбонџије у Београду откриће нам тајне бомбонџијског заната, како се прави најбољи ратлук, која су то мајсторска умијећа и како су успјели да опстану и данас. Открићемо како изледа процес израде ратлука и од чега се прави, шта је то „ћелава кафа“ и још много занимљивих прича. Серијал је суфинансиран од стране Министарства културе и информисања Србије средствима Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намијењених припадницима српског народа у земљама региона у 2018. години и представља веома значајан пројекат у циљу очувања традиције и културног и историјског наслијеђа. Генерални спонзор је „Златно зрно“, Источно Сарајево. Александра Митрић-Штифанић