X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Квадрат на знање
образовна емисија
Квадрат на знање
12:30
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Квадрат на знање

      

     Образовни серијал “Квадрат на знање” ускоро отвара седму сезону емитовања! У претходних шест, доказали смо да образовање има медијску “прођу”, пажљиво смо бирали теме и на конкретним примјерима из цијеле Репулике Српске показали да је знање наш највећи, мада често недовољно искоришћен ресурс.

    Како “каналисати” знање да буде функционално, како га поставити на мјесто које заслужује, како теорију поткријепити праксом, како задржати младе, нека су од питања на која ћемо одговоре тражити и у седмој сезони. Унапријеђење образовног процеса, од основног до високог, на врху је листе наших интересовања. Настављамо промоцију талената, јер за нас су они образовни путокази које с поносом истичемо! Сагледавамо и другу страну катедре - представљамо и добре просвјетне раднике. До сада смо били радо виђен гост у школама широм Републике Српске и таквим позивима увијек ћемо се радо одазивати. Наука, технологија, иноваторство, теме су за које је резервисамо мјесто у нашим емисијама. Кад треба критиковати- критикујемо, кад треба хвалити – хвалимо! За обје опције има оправданих аргумената.

  И у седмој сезони, “Квадрат на знање” остаје "отворен" гледаоцима, да се, као и до сада, јављају, предлажу, сугеришу... Досадашња сарадња уродила је плодом, на обострано задовољство, па нека тако и остане!

    Аутор и уредник емисије је Валентина Леканић.

       Пратите нас и пишите нам!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Валентина Леканић члан је прве младе новинарске поставе Радио-телевизије Републике Српске, која је своје знање у овој професији почела стицати још на почетку рада ове медијске куће, 1992. године. По струци је професор српског језика и књижевности. Дуго година активно се бавила спортом, тачније кошарком. За више од двије деценије телевизијског стажа била је члан готово свих редакција – културног програма, спортског, документарног и информативног. Аутор је бројних документарних емисија, и не само документарних. Била је дугогодишњи уредник "Српске данас" и цетралне информативне емисије "Дневник 2". Тренутно је уредница Редакције образовног програма Телевизије Републике Српске.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Редакција: Културни, образовни и религијски програм

Контакт:

12:30 | четвртак, 25. Април
МЛАДИ, ТАЛЕНТВАНИ, ВРИЈЕДНИ И УСПЈЕШНИ
Огњен Лазић, ученик трећег разреда Техничке школе „Никола Тесла“ у Теслићу, осмислио je андроид апликацију за брзо читање, што је, у ери савремених мобилних телефона, један од лакших начина да се побољша не само брзина читања, већ и брзина стицања знања. Представљамо и Владана Цвјетковића, ученика трећег разреда Гимназије у Градишци. Владан има изузетан таленат за информатику, па и не чуди да је управо "то" у врху листе њехових интересовања! Награде су логичан слијед! Једна од посљедњих је прво мјесто на регионалном такмичењу из информатике, одржаном у Техничкој школи у Градишци. До сада је учествовао на двије Информатичке олимпијаде, у Јапану и Ирану. Упознајте и побједницу републичког такмичења из руског језика, Јелену Сандић, ученицу деветог разреда Основне школе "Десанка Максимовић" из Челопека код Зворника. Њен успјех је за њену школу, како кажу, историјски, јер им је то до сада највеће признање.