latinica  ћирилица
Квадрат на знање
образовна емисија
Квадрат на знање
16:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Квадрат на знање

      

     Образовни серијал “Квадрат на знање  "листа" јубиларну десету сезону емитовања! У претходних девет, доказали смо, а у и овој десетој бићемо на истом задатку,  да образовање има медијску “прођу”! Пажљиво  бирамо теме и конкретним примјерима показујемо да је знање наш највећи, мада често недовољно искоришћен ресурс!

    Како “каналисати” знање да буде функционално, како га поставити на мјесто које заслужује, како теорију поткријепити праксом, како и чиме подстаћи младе да изаберу опцију "остајем", а не "идем", нека су од питања која, из сезоне у сезону упорно постављамо! Унапређење образовног процеса, од основног до високог, млади таленти, наука, технологија, иноваторство и још много тога, теме су за које је резервисамо мјесто у нашим емисијама. Кад треба критиковати- критикујемо, кад треба хвалити – хвалимо! За обје опиције има оправданих аргумената.

   “Квадрат на знање”, кроз претходне сезоне, па тако и у овој јубиларној,  "отворен" је за приједлоге и сугестије гледалаца. Досадашња сарадња уродила је плодом, на обострано задовољство, па нека тако и остане!

    Аутор и уредник емисије је Валентина Леканић.

       Пратите нас и пишите нам!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Валентина Леканић члан је прве младе новинарске поставе Радио-телевизије Републике Српске, која је своје знање у овој професији почела стицати још на почетку рада ове медијске куће, 1992. године. По струци је професор српског језика и књижевности. Дуго година активно се бавила спортом, тачније кошарком. За скоро три деценије телевизијског стажа била је члан готово свих редакција – културног програма, спортског, документарног, информативног, образовног. Аутор је бројних документарних емисија, и не само документарних. Била је дугогодишњи уредник "Српске данас" и цетралне информативне емисије "Дневник 2". Већ десету годину је уредница Редакције образовног програма Телевизије Републике Српске.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Редакција: Културни, образовни и религијски програм

Контакт:

16:00 | четвртак, 23. Септембар
МЛАДИ ТАЛЕНТИ ЗАСЛУЖУЈУ НАШУ ПАЖЊУ!
Виртуоз на хармоници Ђорђе Перић из Бијељине има само 11 година и освојених 113 награда из 25 земаља! Од тога, 110 лауреатских звања у Италији, Аустрији, Француској, Пољској, Бугарској, Естонији, Летонији, Великој Британији, Аустралији, Чешкој, Шпанији, Португалу, Украјини, Русији, Америци, Бразилу, Јапану, Румунији, Молдавији, Мађарској, бившим југословенским републикама. За "Квадрат на знање", спремили смо његово "специјално" музичко представљање! Упознајте и Наташу Арсеновић, студенткињу из Добоја, која на Медицинском факултету у Новом Саду студира медицинску рехабилитацију и прва је слијепа особа на тој високошколској установи! У потрази за знањем и новим искуствима, научила је и да свира клавир, а интензивно се бавила и вајарством.