latinica  ћирилица
Квадрат на знање
образовна емисија
Квадрат на знање
15:25
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Квадрат на знање

      

     

    Емисија “Квадрат на знање”  “отвара” једанаесту сезону емитовања! Интересовања остају на већ деценијски провјереном “добром образовном путу”, што значи да су знање и образовање и све у вези са њима, смјернице које настављамо пратити! Екипа Редакције образовног програма припрема нове интересантне теме и тај ритам, као и у претходним, одржаваћемо и у новој сезони!

    Разноврсност тема које “покривају” цијелу Републику Српску, оно је по чему је емисија “Квадрат на знање” постала препознатљива, па гледаоци опет могу очекивати да ћемо “завирити” у сваки дио Српске, а често и ван њених граница. Гледаоци нам у свакој сезони указују велику пажњу, а наше је да је и у овој новој, једанаестој, добрим причама оправдамо и укажемо на оно што нам је својеврсна “образовна мисија”!

    Емисија “Квадрат на знање”, као и у претходним сезонама, "отворена" је за приједлоге и сугестије гледалаца. Досадашња сарадња уродила је плодом, на обострано задовољство, па нека тако и остане!

    Аутор и уредник емисије је Валентина Леканић.

       Пратите нас и пишите нам!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Валентина Леканић члан је прве младе новинарске поставе Радио-телевизије Републике Српске, која је своје знање у овој професији почела стицати још на почетку рада ове медијске куће, 1992. године. По струци је професор српског језика и књижевности. Дуго година активно се бавила спортом, тачније кошарком. За три деценије телевизијског стажа била је члан готово свих редакција – културног програма, спортског, документарног, информативног, образовног. Аутор је бројних документарних емисија, и не само документарних, које су остале као битнан запис, свједочење о времену и људима из времена кад су настајали. Била је дугогодишњи уредник "Српске данас" и цетралне информативне емисије "Дневник 2". Већ дванаесету годину је уредница Редакције образовног програма Телевизије Републике Српске.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Редакција: Културни, образовни и религијски програм

Контакт:

15:25 | четвртак, 02. Фебруар
ЈУБИЛЕЈИ И НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ НАСТАВНИКЕ
У емисији говоримо о 25 година постојања и рада Академије умјетности Универзитета у Бањалуци – изложбом ликовних радова наставника и сарадника који раде и који су радили на студијском програму Ликовне умјетности, „покренут“ је низ манифестација које су, истим поводом, планиране у овој години. Најбољим наставницима у Републици Српској додијељене су Светосавске награде које додјељује Министраство просвјете и културе Републике Српске. Наставницима из Српске, Федерације БиХ и Дистрикта Брчко, недавно су, у организацији Центра за образовне иницијативе ,,Step by step" додијељене награде за најбоље иновативне праксе. Међу њима су, између осталих и васпитачице из бијељинског вртића “Чика Јова Змај “, које су награђене за пројекат „Јесења соната“ и које нам говоре о свом раду и представљају свој награђени пројекат. Указујемо и на важност физичког васпитања, чему је посвећен и „Приручник за извођење наставе физичког и здравственог васпитања од 2. до 5. разреда основне школе“, који је написала Наташа Вукадин, учитељица у ОШ „Свети Сава“ у Фочи. Повод је, каже, био увођење новина у наставу за тај предмет, али и промјена назива у којем је уз физичко, додато и здравствено васпитање.