latinica  ћирилица
Квадрат на знање
образовна емисија
Квадрат на знање
16:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Квадрат на знање

      

     Образовни серијал “Квадрат на знање  "листа" девету сезону емитовања! У претходних осам, доказали смо, а у овој деветој, такође успјешно, још доказујемо,  да образовање има медијску “прођу”! Пажљиво  бирамо теме и конкретним примјерима показујемо да је знање наш највећи, мада често недовољно искоришћен ресурс!

    Како “каналисати” знање да буде функционално, како га поставити на мјесто које заслужује, како теорију поткријепити праксом, како и чиме подстаћи младе да изаберу опцију "остајем", а не "идем", нека су од питања која, из сезоне у сезону упорно постављамо! Унапређење образовног процеса, од основног до високог, млади таленти, наука, технологија, иноваторство и још много тога, теме су за које је резервисамо мјесто у нашим емисијама. Кад треба критиковати- критикујемо, кад треба хвалити – хвалимо! За обје опиције има оправданих аргумената.

   Глобална епиодемиолшка криза изазвана пандемијом вируса корона, утицала је на све сегменте живота, па је тако и образовање "тешко погођено". Зато га у деветој сезони посматрамо на свим нивоима, али и кроз ту "додатну" призму!

   “Квадрат на знање”, кроз претходне сезоне, па тако и у овој,  "отворен" је за приједлоге и сугестије гледалаца. Досадашња сарадња уродила је плодом, на обострано задовољство, па нека тако и остане!

    Аутор и уредник емисије је Валентина Леканић.

       Пратите нас и пишите нам!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Валентина Леканић члан је прве младе новинарске поставе Радио-телевизије Републике Српске, која је своје знање у овој професији почела стицати још на почетку рада ове медијске куће, 1992. године. По струци је професор српског језика и књижевности. Дуго година активно се бавила спортом, тачније кошарком. За скоро три деценије телевизијског стажа била је члан готово свих редакција – културног програма, спортског, документарног, информативног, образовног. Аутор је бројних документарних емисија, и не само документарних. Била је дугогодишњи уредник "Српске данас" и цетралне информативне емисије "Дневник 2". Тренутно је уредница Редакције образовног програма Телевизије Републике Српске.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Редакција: Културни, образовни и религијски програм

Контакт: